ODBOJKA NA PIJESKU

PODSTRANA Završilo klupsko prvenstvo, Čakovčanke i Čakovčani peti

Proteklog vikenda u Podstrani kraj Splita završeno je 15. izdanje Klupskog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku. I ženska i muška seniorska ekipa Kluba odbojke na pijesku Čakovec na kraju je zauzela peto mjesto.

Seniorke su posljednje natjecanje otvorile dvobojem protiv vodećih KOP Sigeta. Glatka pobjeda Zagrepčanki, ali ostaje šteta što su Ema Frančić i Iva Bulović impresionirane protivnicama odigrale ispod svog nivoa i izgubile 0:2. Tija Budiša i Jana Paljak odigrale su sjajnu partiju, ali do bodova nisu mogle.

Par Frančić – Bulović nastup je popravio u drugom nastupu protiv domaćina Splita. Sjajnom igrom nadvisile su domaći par koji je imao i glasnu podršku tribina. Budiša – Paljak bolje od časnog poraza nisu mogle. Bodovi su podijeljeni i u dvoboju s Osijekom, opet su Frančić i Bulović uspješne.

‘Osvojenim bodovima u Podstrani djevojke su se popele za jedno mjesto na prvenstvenoj tablici i zauzele solidno 5. mjesto. Kad se uzmu sve okolnosti u obzir plasman je realan, pohvaljujem igračice na ostvarenom rezultatu’, izjavio je po dolasku u Čakovec trener Ivan Vabec.

Seniori su u prvom nastupu u Podstrani zaigrali protiv KOP Banjola. Istrijani su bili sigurni protiv Miroslava Vabeca i Hrvoja Novaka, a Antonio Juras i Ivan Novak oba seta gube sa samo dva poena razlike.

‘Upravo je taj jedan potencijalno osvojeni set mogao značiti i poboljšanje konačnog plasmana. Bili bi čak četvrti’, izjavio trener Vabec. U drugom susretu protivnik našima je favorit prvenstva, KOP Opatija, koji opravdava svoj status i s 2:0 nanosi Čakovčanima i drugi poraz. Posljednji susret natjecanja je protiv osječke KOP Retfale.

Vabec i Novak u prvom setu potpuno dominiraju i lako osvajaju poene, a u drugom setu osječani sređuju svoju igru i ozbiljno prijete. U završnici Čakovčani imaju više koncentracije i važan bod je osvojen. Juras i Novak nastavljaju s dobrom igrom i upisuju i drugi bod sa sigurnih 21:14 i 21:15.

‘Peto mjesto u prvom nastupu u 1. ligi je svakako uspjeh, naročito kad je već spomenuti set nedostajao za plasman na 4. mjesto. Nemam što prigovoriti dečkima, sljedeće sezone bit ćemo još bolji’, zaključio je Vabec dodavši kako je ovo bila najjača završnica jer su neki klubovi bili pojačani igračima iz Srbije i Slovenije.

Seniorkama i seniorima predstoji još natjecanje u Kupu Hrvatske. Juniorke imaju klupsko natjecanje u Podstrani, a kadetkinje  u Puli.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije