STRELJAŠTVO

SD MIHOVIL Peti streljački turnir Kup Grada Čakovca

U subotu na streljani GP EKOM-a u Čakovcu, Streljačko društvo Mihovil iz Čakovca organiziralo je tradicionalni peti po redu streljački turnir pod nazivom Kup Grada Čakovca, koji se održava u partnerstvu i pod pokroviteljstvom Grada Čakovca.

Na turniru je nastupilo 10 natjecateljica i 52 natjecatelja u pojedinačnoj konkurenciji u pucanju iz pištolja kalibra 9 mm na udaljenosti 25 metara, a bodovale su se tri serije po sedam minuta trajanja u pucanju 10 metaka u mete. Nastupilo je 12 muških i tri ženske ekipe koje su sačinjavale po tri člana.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Jurica Horvat je nakon završenog natjecanja i obrađenih rezultata najuspješnijim natjecateljicama i natjecateljima uručio prigodne nagrade.
Najuspješnija natjecateljica je bila Martina Kuharić Zrnetić inače iz streljačkog kluba Las iz Zagreba koja je pucala u ekipi IPA Međimurje s osvojenih 245 krugova, drugo mjesto osvojila je Natalija Kikelj Vugrinec iz streljačkog kluba Alzas iz Čakovca s osvojena 242 kruga, dok ju je na trećem mjestu slijedila njezina kolegica iz istog kluba Ana Marija Horvat s osvojenih 241 kruga.
U muškoj brojnijoj konkurenciji prvo mjesto zauzeo je Saša Županić iz Streljačkog društva Metak iz Osijeka s osvojena 273 kruga, drugo mjesto osvojio je Mićina Blažević iz Streljačkog društva 300 iz Splita sa osvojena 270 kruga, dok je treće mjesto zauzeo Ilija Čančarević iz streljačkog kluba Sveučilište iz Zagreba.  
U ekipnom plasmanu prvo mjesto u muškoj konkurenciji zauzela je ekipa 300 iz Splita, drugo Sveučilište iz Zagreba, dok je ekipa Las iz Zagreba bila treća. U ženskoj konkurenciji prvo mjesto zauzela je ekipa IPA Međimurje iz Čakovca, drugo mjesto ekipa Alzas (obje domaće ekipe), a treće mjesto osvojila je ekipa Breza iz Zagreba.
Za napomenuti je da su na ovom streljačkom turniru nastupili strijelci iz cijele Republike Hrvatske te je konkurencija u ovoj disciplini bila vrlo jaka, mišljenja po pojedincima da je ovo natjecanje ‘malo državno prvenstvo’. Natjecanje se provelo poštivajući sve preporuke nacionalnog i lokalnog civilnog stožera s obzirom na pandemiju virusa COVID-19.

Ovo natjecanje u organizaciji Streljačkog društva Mihovil samo je jedan u nizu programa popularizacije streljačkog sporta u našoj županiji u kojoj djeluje nekoliko streljačkih društava i klubova koji se natječu u raznim disciplinama puške i pištolja. Ovim turnirom privukli su streljačku populaciju iz raznih krajeva lijepe naše te su na ovaj način upoznali naš lijepi kraj.

Ovim putem organizatori zahvaljuju Gradu Čakovcu i djelatnicima GP EKOM na razumijevanju i pomoći u organizaciji ovakve manifestacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije