ODBOJKA NA PIJESKU

JARUN ZAGREB Klub odbojke na pijesku Čakovec sa ženskom i muškom ekipom u prvoj ligi

Ako je suditi po prvom okupljanju 1. hrvatske lige u odbojci na pijesku u Zagrebu pred nama će biti iznimno zanimljiva pjeskaška sezona.

Minuli vikenda na pješčanim terenima Jaruna odigrani su brojni atraktivni mečevi u muškoj i ženskoj konkurenciji, ukupno čak 112 odbojkaških dvoboja. Među osam klubova bio je čakovečki Klub odbojke na pijesku koji je nastupio u najbrojnijem sastavu. Kod žena tu su bile Ana Stanković, Inka Varga, Mailinda Vnuk, Iva Bulović, Tija Budiša, Ema Frančić, Mirjam Varga, Jana Paljak, Iva Hranilović i Klara Škvorc, a kod mušakaraca Miroslav Vabec, Ivan Novak, Antonio Juras, Gabrijel Ivančić, Deni Vuk i Hrvoje Novak.

Žene su u četrnaest odigranih mečeva upisale pet pobjeda te nakon prvog kola zauzimaju 5. mjesto. Pod izuzetno teškim uvjetima odigrano je niz kvalitetnih susreta, uz malo više sreće, mogle su osvojiti još dva, tri boda jer je čak pet susreta izgubljeno s 2:1, nakon vodstva od 1:0 u setovima.

Najneizvjesnija i jedna od najljepših utakmica s nizom prekrasnih poena s jedne i druge strane bila je protiv splitskog Žnjana. Iva Bulović i Ema Frančić nakon vodstva od 1:0 u setovima imale su čak vodstvo u drugom setu od 20:18 te su na žalost propustile dvije meč lopte i izgubile set, a Splićanke s više koncentracije pobjeđuju u trećem setu.
Trener Ivan Vabec ipak je istaknuo kako su sve igračice dale sve od sebe odigravši kvalitetno na visokom nivou. ‘Zadovoljan sam jer su za neke stvari odlučivale nijanse, odnosno nedostatak sreće, ali sam siguran kako će se to našim djevojkama vratiti u skoroj budućnosti’, izjavio je.
Muški su također ostavili dobar dojam. Nakon niza godina bez muškog sastava u 1. hrvatskoj ligi u odbojci na pijesku, Čakovčani opet imaju svoju ekipu u najjačem rangu domaće odbojke na pijesku. ‘Iako su novajlije s osvojenih pet bodova mogu itekako biti zadovoljni’, porčio je Vabec dodavši kako su se borili za svaku loptu. ‘Doslovce su izgarali za svaki poen na vrućem jarunskom suncu’, naglasio je.
Nastavak prvenstva je 11. i 12. srpnja u Puli i 25. i 26. srpnja u Splitu. Vabec ističe kako je pitanje hoće li klub to moći financijski podnijeti jer KOP Čakovec očekuje i natjecanje također u Splitu i Puli s kadetkinjama i juniorkama na kojima tradicionalno naše mlade odbojkašice postižu dobre rezultate.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije