ŠRD Som: Povećanje članstva i osiguran prvoligaški status

Na izvještajnoj godišnjoj skupštini u subotu 26. siječnja okupili su se članovi ŠRD-a Som iz Kotoribe i njihovi gosti. Skup je otvorio predsjednik Ivica Horvat koji je proanalizirao rad društva u protekloj godini. Istaknuo je kako su natjecatelji dali svoj maksimum kako bi postigli što bolje rezultate.

U slavljeničkoj godini kada su proslavili 60. godina društva održali su 20 radnih akcija, organizirali su ribolovna natjecanja kao što su Proljetni kup, Društveno natjecanje, Ekipni kup Kotoribe i Dane soma. Društvo je prošle godine imalo 167 članova. – Jedno smo od rijetkih društava koje je povećalo svoje članstvo jer nažalost drugi bilježe pad, rekao je Horvat i zahvalio svima koji prepoznaju pozitivnost njihovog djelovanja.

O rezultatima je govorio predsjednik natjecateljske komisije Drago Filipašić. Ligaška natjecanja u 2012. godini pratili su s prvom ekipom u Prvoj hrvatskoj ligi, a dvije ekipe imali su u Drugoj županijskoj ligi. Međimurje u najjačem ribolovnom natjecanju ima tri ekipe: Klen iz Svete Marije, Glavaticu iz Preloga i Som iz Kotoribe.

Ekipa Soma na kraju prvenstva zauzela je 9. mjesto od 12 ekipa i zadržala status prvoligaša. Nikola Filipašić i Mihael Horvat pojedinačnim plasmanom ostvarili su pravo nastupa u majstorici što je izlučno natjecanje za sastav reprezentacije. Odličan uspjeh ostvarila je seniorska ekipa koja je nakon mnogo godina u Žabniku osvojila Županijski ribolovni kup.

Kadeti su osvojili treće mjesto izborivši nastup na Završnici kupa u Rasinji. Filipašić je istaknuo kako se posljednjih godina pojavio problem opadanja broja mladih aktivnih športskih ribolovaca što će nastojati popraviti kroz Malu školu ribolova.

Na rezultatima im je čestitao općinski načelnik Ljubomir Grgec. On je pozvao sve mjesne udruge na zajedništvo, a ribičima Soma je rekao kako su u općinskom proračuna za ovu godinu predviđena sredstva za sanaciju krovišta Ribičkog doma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije