Vijesti / Sport
Sport
VIDEO I FOTO Obitelj Ivančok iz Peklenice rukomet je sve: Sestre Ines, Karla i Lena vrsne su sportašice
Privatna arhiva/Tomislav Borković

RUKOMETNA OBITELJ

VIDEO I FOTO Obitelj Ivančok iz Peklenice rukomet je sve: Sestre Ines, Karla i Lena vrsne su sportašice

Nedavno smo pisali o Leni Ivančok, rukometašici međimurskih korijena donedavnoj članici bečkog MGA Fivers Wien Handball kluba. Predsjednik toga kluba je pet godina bio njezin tata Miljenko. Danas je ponosan što će Lenu gledati naša sportska publika u RK Lokomotiva Zagreb

Za Miljenka možemo slobodno reći kako je on, kao i mnogi znani i neznani Međimurci, otišao u potrazi za zaposlenjem u „v drugu zemlicu”. Odredište mu je bilo Austriji gdje je sa suprugom Draženkom, porijeklom iz Peklenice, gradio i savijao obiteljsko gnijezdo. U tom su gnijezdu rođene tri prekrasne kćeri: Karla, Ines i Lena, roditeljski su ponos iz više razloga, a mi ćemo istaknuti samo kako su sve tri rukometašice pa rukometni „virus” kod njih „stanuje” više od dva desetljeća.

VIDEO I FOTO Obitelj Ivančok iz Peklenice rukomet je sve: Sestre Ines, Karla i Lena vrsne su sportašice Fotogalerija

Kćeri rukometašice ovoga puta ćemo staviti u drugi plan, a mjesto ćemo prepusti roditeljima jer to zaslužuju. Miljenko je u Beču postao je vrlo uspješan poslovni čovjek , vlasnik tvrtke Sport 21, koja je zastupnik danskog Hummela u Austriji, te ujedno i pokrovitelj, službene sportske oprema Cro Vienne. S ovim prefiksom Cro se posebno ponosi. Kao uspješnog poslovnog čovjeka koji je svoje najmilije dao rukometu postao je poznat u austrijskim rukometnim krugovima pa je punih pet godina, od 2015.-2020. godine bio predsjednik bečkog rukometnog MGA Fiversa. U tih pet godina pisala se klupska povijest, stvarani su uspjesi za povjesnicu uključujući i pobjedu Kupa 2017, s kojom su on i WHA momčad ušli u austrijsku povijest.

Nakon 5 godina napornog rada, u kojem ga je aktivno podržala supruga Draženka Ivančok, naš sadašnji predsjednik, kao i Draženka podnosi ostavku na svoje urede i funkciju kako bi se ponovno fokusirali na obitelj i rad. Zahvaljujemo se Miljenku Ivančok, koji nije bio samo sponzor i predstavnik za MGA Fivers i uvijek je imao otvoreno uho za sve članove kluba i trenere" oproštajne su riječi kluba koji ih je nagradio klupskom fotografijom generacije koju će pamtiti, on a i one njega.

Roditelji drže da ipak više trebali govoriti o kćerima koje su ih obdarile, ne samo kao vrsna djeca, već i kao sportašice kojima se ne diče samo oni već i austrijski, odnosno njemački rukomet.

Ipak, reći će za kraj, sretni su jer dio bogatstva njihovog rukometnog talenta skromno i nenametljivo dolazi u Lijepu Našu.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!