KOP ČAKOVEC

POČETAK SEZONE Odbojkaši na pijesku započeli s pripremama

Sjena pandemije koronavirusa nadvila se nad cijeli svijet sporta, ali čakovečki odbojkaši na pijesku kažu kako vide svijetlo na kraju tunela.

Opuštanjem mjera članova KOP-a Čakovec krenuli su među prvima s treninzima. Budući da imaju i žensku i mušku ekipu u najvišem rangu natjecanja s treninzima se započelo još 4. svibnja.

‘Bili smo među rijetkima koji smo u Čakovcu započeli treniranje. Naša stalna baza su pješčana igrališta na čakovečkim Gradskim bazenima i odluku o popuštanju mjera te mogućnost treniranja vrhunskih sportaša i klubova najvišeg ranga dočekali smo spremni’, izjavio je predsjednik i trener KOP Čakovec Ivan Vabec. Osim za sportske napore sportaši i klub morali su biti spremni i za epidemiološke upute o odvijanju treninga. No, kako kažu u kopovci sve su im odlično organizirali i pripremili u Zajednici sportskih udruga Čakovca i Gradskom poduzeću EKOM.
Tijekom tri tjedna treninzima se odazvalo 12 odbojkašica i 6 odbojkaša. Žene se natječu u tri kategorije: seniroke, juniorke i kadetkinje, dok odbojkaši brane boje kluba samo kod seniora. S najavom dodatnih popuštanja epidemioloških mjera i mogućnost natjecanja na otvorenom u KOP-u Čakovec spremno čekaju početak sezone. Za sada je sigurno kako pojedinačno Prvenstvo Hrvatske neće biti održano, dok su planu klupsko PH, domaća liga i kup.
Umjesto pojedinačnog prvenstva organizirat će se jaki turniri, a jednom od njih domaćin će biti i Čakovec. ‘Planirali smo održati turnir povodom Dana Grada Čakovca, ali zbog cijele situacije smo ga odgodili na 20. lipnja. Bit će to finalna proba uoči Klupskog Prvenstva Hrvatske koje će tjedan dana kasnije biti održano u Zagrebu’, izjavio je Vabec.
O očekivanju od sezone kazao je kako su dečki ponovno u najjačem rangu te da je cilj za njih zadržavanje statusa među 10 najboljih u državi. S djevojkama pak optimistično najavljuje plasman među prva tri. ‘Kvalitetno radimo pripremo, djevojke su došle dobro pripremljene, a sada su i jednu godinu iskusnije. Možemo ove sezone napraviti još jedan iskorak prema naprijed’. najavio je. Čakovčanke su prošlu sezonu završile na četvrtom mjestu. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije