NOGOMET

IZVRŠNI ODBOR MNS Velika reorganizacija sustava natjecanja u sezoni 2021./2022.

U samo tjedan dana održan je još jedan sastanak Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza.

Nakon što je prošli utorak glavna tema Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza bila Četvrta nogometna liga Čakovec – Varaždin i hoće li međimurski klubovi igrati u njoj ovog su puta teme bile vezane uz imenovanje pobjednika nogometnih liga te kako će izgledati nogomet u Međimurju u narednim sezonama.

Ova natjecateljska sezona prekinuta je nakon samo dva odigrana proljetna kola, ali cijelo vrijeme se naglašava da je zdravlje prije svega i s obzirom na epidemiološke podatke kod nas postupilo se dobro. Upute iz Hrvatskog nogometnog saveza su dobivene ranije da se verificira i registrira trenutno stanje na tablicama, prvaci mogu ići u viši rang i nitko ne ispada. Lige se zbog ovog mogu proširiti, ali ne može se mijenjati sustav.

Predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić zahvalio je klubovima koji su se prijavili u 4. NL skupina Čakovec – Varaždin. Dodao je kako je u srijedu nogometno okupljanje u Opatiji i da postoji mogućnost da će se naredne sezone formirati tri treće nogometne lige. To bi značilo da bi četvrti rang nogometa obuhvaćao pet sjevernih županija Hrvatske u sezoni 2021./2022. i da bi se dobar dio naših sadašnjih četveroligaša spustio u okvire županije.

U sezoni 20121./2022. formirat će se lige koje će biti najadekvatnije za većinu klubova i predstoji puno posla kako to posložiti na najkvalitetniji način. Jedan od problema koji se dulje vremena spominje jest najniži rang međimurskog nogometa u kojemu sudjeluju klubovi iz cijele županije. Kao optimalan broj klubova po ligama ističe se 14 klubova.

Predstoje sastanci, dogovori i usuglašavanja komisije za natjecanje, stručne komisije, komisije za mlade, trenerske komisije, komisije za infrastrukturu i komisije za licenciranje. Najprije će se održati sastanak predsjednika ovih komisija i krenut će se u izradu prijedloga sustava natjecanja u našoj županiji za sezonu 2021./2022. Uvjeti koji će svakako biti bitni za igranje u nekom rangu natjecanja jesu infrastruktura, struka i rad s mladima.

Od ostalih tema donesena je odluka da povjerenik za suđenje 4. nogometne lige u narednoj sezoni bude Marin Horvat. Spomenut je problem o registracijama i da se uskoro očekuje novi pravilnik o registracijama koji bi mogao donijeti dosta problema županijskom rangu nogometa. Bilo je postavljeno i pitanje oko liječničkih pregleda koji su napravljeni uoči proljetnog dijela sezone, plaćeni su, a odigrana su tek dva kola.
PRIJEDLOG POČETKA SEZONE 2020./2021.

Što se tiče prijedloga početka sezone četvrtfinale Kupa MNS za sezonu 2019./2020. najavljeno je za 19. srpnja. Za polufinale i finale je dogovoreno da se zbog izvanrednih okolnosti igra samo jedna utakmica, a ne dvije kako je to bilo do sada, i da se domaćin odredi ždrijebom. Prvo kolo Kupa sezone 2020./2021. igralo bi se 26. srpnja.

Prva međimurska nogometna liga imala bi 17 klubova i oni bi krenuli najranije, odnosno 2. kolovoza i igrali bi do 22. studenog bez srijeda. Drugo kolo Kupa MNS-a igralo bi se 5. kolovoza. Dvije druge i treća međimurska nogometna liga počele bi 9. kolovoza, veterani 17. kolovoza i mlađe kategorije 22. kolovoza. Naravno sve uz uvjet da zdravstvena situacija bude normalizirana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije