Vijesti / Sport
Sport
Međimurske lige od 6. lipnja ipak nastavljaju prvenstvo

STOLNI TENIS

Međimurske lige od 6. lipnja ipak nastavljaju prvenstvo

Izvršni odbor Međimurskoga stolnoteniskog saveza je na sjednici u srijedu odlučio da se nastavlja prvenstvo Međimurskih liga Međimurske novine čime je preduhitrio Hrvatski stolnoteniski savez, koji odluku o sudbini HEP Superliga i 1. Hrvatskih liga donosi tek u petak.

To je moguće jer Međimurske lige nisu u ingerenciji HSTS-a, a lige su zbog specifičnosti stolnoga tenisa u odnosu na ostale dvoranske sportove u okvirima Preporuka Stožera civilne zaštite i Zavoda za javno zdravstvo RH. Lige će preostala tri kola igrati u subotama 6. lipnja, 13. lipnja i 20. lipnja, a 7. liga, koja ima kolo više to će kolo odraditi u srijedu 17. lipnja pa ćemo ipak dobiti njihove pobjednike, koji će zbog poznate situacije s Covidom-19 pokale dobiti kada će zato postojati povoljniji uvjeti.

Naime, da se na jednom mjestu nebi okupljalo previše osoba odgodit će se njihova podjela, a zbog istoga razloga vjerojatno se neće igrati 2. turnir za najmlađe kategorije i turnir TOP-12 najboljih igrača svake lige iz programa Saveza, a pod znakom pitanja su i Kup Grada Čakovca i 5. Memorijal Damira Debana-Kigena, koje su trebali organizirati stolnoteniski klubovi Putjane i Šenkovec.

Savez još jedanput upozorava ekipe Međimurskih liga da se striktno pridržavaju Preporuke za treninge i sportske aktivnosti u zatvorenim prostorima da bi se izbjegle opasnosti zaraze Covidom-19 i sačuvalo zdravlje igrača, igračica i ostalih i ostalih osoba angažiranih u organizaciji treninga i utakmica.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!