Vijesti / Sport
Sport
SVE PO STAROM Četvrtoligaši se prijavili za 4. nogometnu ligu Čakovec - Varaždin, donosimo moguće sastave liga

NOGOMET

SVE PO STAROM Četvrtoligaši se prijavili za 4. nogometnu ligu Čakovec - Varaždin, donosimo moguće sastave liga

Klubovi koji su izašli s inicijativom formiranja nove lige odustali su od te odluke i prijavili su se za igranje u 4. nogometnoj ligi skupina Čakovec - Varaždin u sezoni 2020./2021, a kako se za sezonu 2021./2022. najavljuje reorganizacija liga moguće je da ćemo dobiti elitnu međimursku ligu koja će spojiti naše trenutne četveroligaše i najbolje županijske prvoligaše.

Nakon brojnih priča i namjera naših četveroligaša da dobijemo Premijer ligu koja bi uključivala klubove tog ranga i neke naše prvoligaše saznali smo da od toga neće biti ništa. Nakon Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza gdje je bilo jasno rečeno da se četvrta liga ne može dijeliti na niže rangove i da bi klubovi igrali županijski rang nogometa svi su se prijavili u ligu u kojoj su bili i prošle godine.

To znači da će 4. nogometna liga iduće sezone imati dva nova člana, odnosno prvaka naše županije Centrometala iz Macinca i prvaka Varaždinske županije Plitvicu iz Gojanca. Samo ćemo spomenuti da postoji mala šansa da će Ivančica krenuti u 3. HNL Sjever pa postoji mogućnost da kvalifikacije odigraju klubovi koji su se prijavili do 20. svibnja za ovaj rang natjecanja.

Za narednu sezonu 2021./2022. kako je bilo rečeno na Izvršnom odboru najprihvatljivije bi bile lige od 14 klubova. Kroz mjesec do dva očekuje se prijedlog HNS-a za sustav natjecanja 2021./2022., a nakon toga će se napraviti plan sustava igranja u našoj županiji pa je moguće da će jedan od prijedloga biti željena Premijer liga.

Što se tiče našeg županijskog ranga prva liga će brojiti 17 klubova. Centrometal ide u rang više, a prvaci drugih liga Draškovec i Venera PMP su novi prvoligaši. Ovo je jedina liga s neparnim brojem klubova.

Dvije druge međimurske lige brojit će po 16 klubova jer će vodeće ekipe treće lige Otok i Drava (K) biti priključene skupini A. I za kraj u trećoj ligi ostaje osam klubova i njima ćemo pridodati Pušćine koje se vraća pa će biti devet klubova. Ovo je trenutno stanje koje nije definitivno i o njemu još treba donijeti odluke i promjene su još moguće.

MOGUĆI SASTAVI NOGOMETNIH LIGA U SEZONI 2020./2021.

2. HNL: Međimurje.

3. HNL sjever: Polet (SMnM), Rudar (MS).

4. NL skupina Čakovec - Varaždin: Bednja, Ivančica, Dinamo (P), Nedeljanec, Međimurec, Mladost (SM), Jalžabet, Nedelišće, Mladost Komet, Dinamo (D), Dubravka-Zagorac, Omladinac (NSR), Sloga (Č), Zelengaj, Centrometal Macinec (prvak Prve međimurske nogometne lige), Plitvica Gojanec (prvak Prve varaždinske nogometne lige).

1. ŽNL: Dubravčan, Graničar (K), Polet (P), BSK, Hodošan, Trnava, Trnovec, Bratstvo (J), Galeb, Sloga (Š), Jedinstvo (GM), Naprijed, Podturen, Spartak, Kraljevčan 38, Draškovec (prvak 2. ŽNL skupina A), Venera PMP (prvak 2. ŽNL skupina B).

2. ŽNL skupina A: Vidovčan, Jadran, Omladinac (DS), ČSK, Budućnost (P), Croatia, Drava (DM), Mladost (D), Radnički, Mladost (I), Borac (DH), Borac PMP, Bratstvo (P), NŠ Međimurje-Čakovec te novaci u ligi Otok i Drava (K) kao prvoplasirana i drugoplasirana ekipa 3. ŽNL.

2. ŽNL skupina B: Strahoninec, Bratstvo (SV), Sokol, Hajduk (Š), Vučetinec, Budućnost (M), Sloboda (S), Mali Mihaljevec, Plavi, Pobjeda, Hajduk (B), Sloboda (M), Zasadbreg 77, Omladinac (M), Donji Koncovčak, Mura.

3. ŽNL: Jedinstvo (NSD), Torpedo, Graničar (N), Dubrava, Mladost (S), Napredak, Parag, Dinamo (Ž), Pušćine.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!