Vijesti / Sport
Sport
MRK ČAKOVEC Počinju treninzi na vanjskim terenima Macanovog doma

RUKOMET

MRK ČAKOVEC Počinju treninzi na vanjskim terenima Macanovog doma

Nakon duge pauze čakovečki rukometaši se vraćaju na sportske terene.

Do otvaranja školsko-sportskih dvorana treninzi će se održavati svaki radni dan na vanjskim terenima sportskog objekta Macanov dom u terminima od 17:00 do 20:00 sati. Na tom terenu nekada se pisala rukometna povijest našeg grada, a sada, nakon dva mjeseca neizvjesnosti i izolacije uzrokovane pandemijom, uprava kluba kreće odlučna i s još većim angažmanom da se ispišu nove zavidne stranice muškog rukometa grada Čakovca.

O povratku na terene Ivan Horvat nam je rako: 'Više od 100 naših članova svih dobnih uzrasta vraća se sportu i treninzima na što smo vrlo ponosni. Za početak će u pet grupa treninge voditi naših sedam kvalificiranih trenera te su poduzete sve mjere prema preporukama HZJZ-a kako bi se osigurali uvjeti za nesmetan rad i zaštitilo zdravlje naših igrača.

Natjecanja i turniri su još daleko, ali vjerujem da je svima jasno da se ne bavimo sportom samo radi rezultata. Nemoguće je nabrojati sve pozitivne aspekte tjelesne aktivnosti koja utječe na usvajanje zdravog načina života te unapređuje zdravlje i kvalitetu života. Za sada je bitno da krenemo u normalan ritam života što svakako uključuje sport i da vjerujemo da ćemo odgovornim ponašanjem uspjeti stati na kraj pandemiji.'

O natjecanjima Horvat dodaje: 'MRK Čakovec će nastaviti natjecanje u 1. HRL Sjever, 3. HRL Sjever, 1. HKRL, 1. HMKRL, 1. HRLDA, 1.HRLDB, kao i mini rukometu. U narednih mjesec dana obavit ćemo razgovore sa svim trenerima i igračima te potencijalnim pojačanjima u našim redovima kako bi se na vrijeme pripremili za novu sezonu.

Već je nekoliko klubova najavila odustajanje od natjecanja u svojim rangovima i regijama pa je i radi toga najavljena promjena sustava natjecanja od strane HRS-a. Naravno da je razlog odustajanju financijska situacija koja nimalo neće biti laka obzirom da se klubovi većinom financiraju državnim sredstvima namjenjenim za sport.

Velik dio tog novca je s razlogom pandemije usmjeren u druge grane kako bi se pomoglo potrebitijima. Znamo da će biti teško, ali sigurni smo da će čelnici Grada i Županije, kao i naši sugrađani prepoznati i podržati ovu našu odluku povratka na sportske terene. Vjerujemo u svoj rad i nadamo se da je vidljivo da smo i dalje ozbiljan i organiziran klub s ciljem da rukomet  vratimo na stare staze slave.'

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!