Vijesti / Sport
Sport
UPITNA EGZISTENCIJA KLUBOVA Inicijativa za pokretanje međimurske Premijer lige

NOGOMET

UPITNA EGZISTENCIJA KLUBOVA Inicijativa za pokretanje međimurske Premijer lige

Međimurski četvrtoligaši pokrenuli su inicijativu za pokretanje nove Premijer lige koja bi krenula od sezone 2020./21.

Članovi četvrte lige koji su za ovu iniicijativu su NK Dinamo Palovec, NK Nedelišće, NK Međimurec Dunkovec-Pretetinec, NK Dinamo Domašinec i NK Omladinac Novo Selo Rok, a inicijativi se nisu priklonili NK Mladost Komet Prelog, NK Mladost Sveta Marija i NK Sloga. Za ovakvu ligu su i prvoplasiranih šest klubova 1. Međimurske lige: NK Centrometal Macinec, NK Dubravčan Donja Dubrava, NK Graničar Kotoriba, NK Polet Pribislavec, NK BSK Belica i NK Hodošan. U cijelosti prenosimo njihov stav klubova kojeg su uputili na Izvršni odbor MNS-a te predsjedniku MNS-a i članu Izvršnog odbora Mati Kljajiću:

'Zbog svih novih okolnosti, otkazivanja nastavka prvenstva, otežanih uvjeta rada klubova, upitnih izvora financiranja klubova, mnogim klubovima predstoji vrijeme vrlo upitne egzistencije. Stoga tražimo od MNS-a da napravi reorganizaciju koja će klubovima olakšati opstojnost i dati povod i ambciju za daljnji rad, a kako ne bismo bili svjedoci zatvaranja klubova.

Iako u ovim otežanim uvjetima mnoge odluke iziskuju prilagodbe te ih je nemoguće donijeti u potpunost u skladu s postojećim pravilnicima i propozicijama, odluke se donose kako bi bile što pravednije i pravične (npr. nitko ne ispada iz liga) i u skladu s novim mogućnostima donošenja odluka o sustavu stalni natjecanja zbog novonastale situacije. Isto nam daje mogućnost promjene sustava natjecanja. Stoga mi potpisnici pozivamo rukovodstvo MNS-a da se angažira na reorganizaciji liga, a sve s ciljem olakšavanja teške situacije gotovo svih naših klubova.

Svojim potpisom zalažemo se s zaključcima koji su doneseni na sastanku klubova održanog 14.05.2020:
1. Nitko od klubova potpisnika neće se prijaviti za natjecanje u postojećoj 4.NL ČK-VŽ
2. Zahtijevamo od čelništva MNS-a da nam za sezonu 2020./21. omogući natjecanje u ligi u kojoj će sudjelovati međimurski klubovi sadašnje 4.NL ČK-VŽ i vodeći klubovi 1. Županijske lige. Zahtijevamo od MNS-a da nam omogući formiranje ovakve lige. Natjecanje može biti privremenog karaktera zbog novonastale teške situacije. Omogućiti da natjecanje ne bude zatvorenog karaktera i da se prvaku pruži mogućnost napredovanja u viši rang.
3. U sezoni 2020./21. mi potpisnici nećemo pokušavati angažirati igrače drugih klubova potpisnik da prijeđu u naš klub. Transfer igrača između klubova potpisnika moći će se realizirati u slučaju sporazuma između dvaju klubova.'

Ovaj inicijativni dokument na MNS je donio Rajko Toplek, predsjednik NK Omladinac koji nam je još pojasnio neka stajališta inicijativne grupe:  'Ovaj inicijativni prijedlog je posljedica izuzetno teške situacije koja je u svim klubovima, a koja će biti još veća zbog korona virusa. Smatramo da bi ovakva formirana liga donijela puno više zainteresiranosti gledatelja te bi ih sigurno utakmice pratilo mnogo više. Mi smo predložili da bi liga imala 14 klubova. Za igranje u 4. NL Čakovec-Varaždin nema interesa jer ona nije glediva samim time niti isplativa, a svejedno trenutni prvak niti dopravak ne žele ići u 3. HNL-sjever što potvrđuje da nema kod klubova interesa za napredovanjem u ovakvim uvjetima kakvi su trenutno.

Normalno je da će uvijek biti i nezadovoljnih kada se poslože sve lige, ali pokušat ćemo prijedlogom usuglasiti sve lige na najpravedniji način. Imamo maksimalno razumijevanje i od predsjednika MNS-a Mate Kljajića koji nam je rekao da je svjestan situacije u klubovima, maksimalno se trudi za boljitak međimurskog nogometa i koji nam je rekao da će u okviru svojih mogućnosti učiniti sve da se udovolji klubovima, ali također da protuzakonite stvari neće raditi.'

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!