Vijesti / Sport
Sport
GESTA ZA SVAKU POHVALU Čakovečki sportaši u ponedjeljak daruju krv kako bi nekome spasili život
Korina Ban

GESTA ZA SVAKU POHVALU Čakovečki sportaši u ponedjeljak daruju krv kako bi nekome spasili život

Čakovečki sportaši su još jednom pozvani da pokažu svoju humanost i pošalju poruku kako su uvijek spremni pomoći pogotovo u situaciji nestašice krvi nekoliko krvnih grupa

Zajednica sportskih udruga Čakovca zajedno s Gradskim društvom Crvenog križa Čakovec organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi pod nazivom „Čakovečki sportaši daruju krv“.

Dobrovoljno darivanje krvi bit će održano u ponedjeljak, 4. svibnja 2020. od 10 do 14h u prostorima restorana Međimurska hiža u Čakovcu (Ljudevita Gaja 35 – bivši restoran Lovac).

Čakovečki sportaši su još jednom pozvani da pokažu svoju humanost i pošalju poruku kako su uvijek spremni pomoći pogotovo u situaciji nestašice krvi nekoliko krvnih grupa. Do sada su sportaši odradili četiri darivanja krvi, ali ovo je prva izvanredna akcija dobrovoljnog darivanja krvi koju na poziv Gradskog društva Crvenog križa organizira ZSU Čakovca.

Dobrovoljno davanje krvi s ciljem spašavanja ljudskih života je humani čin koji se zasniva na principima dobrovoljnosti, anonimnosti, neplaćenosti i solidarnosti. Za sve dobrovoljne darivatelje krvi osigurana je besplatna hrana i piće.

Najnovije

Reci što misliš!


Vezani članci