Ivan Božić: “Rudar iduće godine slavi 40 godina djelovanja”

Rezultate Košarkaškog kluba Rudar Cimper pratili smo tijekom godine. Pitali smo predsjednika Ivana Božića kako u klubu gledaju na proteklo razdoblje.

eMedjimurje: Primičemo se kraju još jedne godine, kako ste zadovoljni u KK Rudar Cimper godinom koja je za nama?

Božić: Kao i većina sportskih klubova, muku mučimo s financijama, ali eto priveli smo još jednu godinu kraju. Seniorska ekipa se natječe u A-2 ligi sjever, dok su mlađe kategorije uključene u lige nadležnog saveza.   

eMedjimurje: Koje rezultate možete istaknuti kao najbolje ove godine?

Božić: Sveukupno, sve selekcije zajedno godišnje odigraju oko 100 utakmica, veseli nas svaka pobjeda. U našem klubu djeca i mladi odrastaju u duhu košarke, naših principa i vrijednosti, u život odraslih ulaze kao zdrave, društveno osvještene osobe.

Kroz mnogobrojna prijateljstva, stara i nova, unaprijeđuju svoj rast i razvoj na raznim razinama (ne samo kroz sportske aktivnosti, već i kroz pomoć u učenju i svladavanju mnogobrojnih prepreka u svakodnevnom životu s kojima se danas djeca i mladi susreću), te time stvaraju zdrave temelje za razvoj društva u cjelini, tako da to smatramo najboljim rezultatom.

eMedjimurje: Koliko imate ekipa u klubu, koliko košarkaša je trenutno aktivno u različitim kategorijama?

Božić: U klubu je trenutno aktivno pedesetak košarkaša u pet različitih selekcija, od najmlađih do najstarijih – mlađi kadeti, kadeti, juniori, seniori i veterani i svi osim veterana se natječu u ligama.

eMedjimurje: Osim sudjelovanja na raznim turnirima i natjecanjima bili ste domaćini i organizatori nekih natjecanja.

Božić: Bili smo organizator turnira Komarac 2012, na kojem su uz našu ekipu sudjelovale i ekipe KK Čakovec (pobjednik turnira), KK Međimurje Čakovec (finalist turnira), KK Vindija Varaždin, KK Ivančica Ivanec te KK Pula 1861. Također smo organizirali tradicionalni susret generacija, koji okuplja većinu bivših i sadašnjih igrača te međunarodni turnir veterana.

eMedjimurje: Kako izgleda radni tjedan u KK Rudar Cimper?

Božić: Termini za treninge su svaki radni dan osim utorka, dok su vikendom barem dvije utakmice, seniorska i jedna od mlađih selekcija.  

eMedjimurje: Kakvi su planovi i želje za iduću godinu?

Božić: Klub iduće godine slavi 40 godina postojanja. Želimo nastaviti kontinuirani rad sa mladima te financijski stabilizirati klub. Naravo, također da ne manjka zdravlja. Koristim priliku zaželjeti svima sve najbolje u nadolazećoj 2013. godini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije