Košarkašima Međimurja drama u završnici

U košarkaškoj  A – 2 ligi danas je odigran gradski derbi između Međimurja i Čakovca. Pred solidno ispunjenim tribinama dvorane 1. OŠ u Čakovcu Međimurje je u dramatičnoj završnici pobijedilo 82:80.

Prvo poluvrijeme dobio je Čakovec 42:44. U trećoj četvrtini Međimurje nakon pet minuta igre vodi 54:51, a u 28. minuti bilo je velikih sedam razlike kod rezultata 63:56. Čakovec se približio na dva koša razlike, ali na kraju četvrtine je 68:61.

Međimurje i u posljednjoj četvrtini održava prednost, pet minuta prije kraja bilo je 75:69. No Čakovec ulazi u seriju i ima prednost 75:76. U posljednje dvije minute susreta ulazi se u egalu 77:77.

U posljednjih 60 sekundi ulazi se rezultatom 77:79 za Čakovec. Međimurje ne koristi svoj napad jer im je isteklo vrijeme. Čakovec ne koristi napad, ali dolazi do lopte za drugi napad, ali opet nema realizacije. Do kraja susreta je 18 sekundi.

Međimurje zabija jedno slobodno bacanje, na semaforu je 78:79. Čakovec kreće u napad, Međimurje radi prekršaj 14 sekundi do kraja. Čakovačni zabijaju jednu loptu iz slobodnih bacanja i rezultat je 78:80.

Tu su se podigle tenzije na obje klupe gdje izvesti loptu. Najprije je pokazano pod košem na što je burno reagirala klupa Međimurja. Nakon što je pokazano da će se lopta izvesti sa strane na čakovečkoj polovici burno su reagirali na klupi Čakovca. Dva razlike je za Čakovec, lopta za Međimurje sa strane i 14 sekundi do kraja.

Prilikom izvođenja lopte igrač Čakovca radi prema procjeni sudaca namjernu pogrešku, dva slobodna bacanja su ubačena i rezultat je 80:80 i lopta za Međimurje. Nakon još jednog prekršaja Međimurje opet zabija oba slobodna bacanja i sada je 82:80 za Međimurje i 7 sekundi do kraja.

Čakovec ima napad za izjednačenje ili pobjedu, no ne koristi ga, već su dosuđeni koraci. Kako je izgledao posljednji čakovečki napad pogledajte u priloženom video isječku.

U zanimljivom susretu Čakovec je preokrenuo rezultat u drugom dijelu, sve imao u svojim rukama, no sve je i uspio prosuti. Nakon susreta trener Čakovca Bruno Kovačić zamolio je da ga ništa ne pitamo, a s obzirom na završnicu i kako je njegova ekipa praktički imala čistu završnicu i to prosula sasvim razumljivo. S druge strane na klupi Međimurja Roko Sorić i Igor Čajić bili su presretni dramatičnom pobjedom koju su ostvarili košarkaši Međimurja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije