Miljenko Balić: “Tko se bavi sportom najbolje zna što znači biti u prvoj ligi”

U ožujku 2000. godine održana je osnivačka skupština Golf kluba Međimurje. Te su godine održani prvi turniri Golf kluba Međimurje. Iz godine u godinu broj članova i igrača Golf kluba Međimurje se povećavao tako da je danas standard rada Golf kluba Međimurje održavanje po šest klupskih turnira. Tijekom svih ovih godina Klub je uspio zadržati i održavati uspješne sportske odnose sa Golf klubom Ptuj i Golf klubom Moravske Toplice, jer upravo na tim terenima i članovi najviše igraju.

Uz dozvolu grada koji je prepustio zemljište na korištenje, klub posjeduje malo i veliko vježbalište. Malo vježbalište funkcionira od 2000. godine i održava se uz sponzorstvo poduzeća TEAM na Čakovečkom Jugu, dok veliko vježbalište radi iza gradskih bazena. U 2010. godini dolazi do preseljenja klupskih prostorija u Toplice Sveti Martin gdje su izgrađeni novi golf tereni. Golf klub Međimujre se spaja s golf klubom Drava i nastaje novi klub Sveti Martin – Međimurje. Nakon punih deset godina predanog rada Hrvoje Novak postaje počasni predsjednik, a njegovo mjesto predsjednika kluba preuzima Goran Makovec. Početkom 2012. izabrano je novo rukovodstvo na čelu s Miljenkom Balićem. Povodom deset godišnjice djelovanja kluba izdana je monografija.

Točka na i u radu kluba stigla je u listopadu ove godine. Na terenima Golf & Country kluba Zagreb u Blatu odigrana su dva posljednja kola lige Hrvatske golf udruge u kojima su naši golferi uspjeli doći do drugog mjesta i plasmana u prvu ligu što predstavlja najveći uspjeh kluba u proteklih jedanaest godina postojanja!

O aktualnoj situaciji u klubu pitali smo predsjednika Miljenka Balića.

eMedjimurje.hr: Prije svega čestitke na plasmanu u prvu ligu. Kako je došlo do tog uspjeha?

Balić: Srdačno zahvaljujem. Plasman u prvu ligu nije slučajan. Tko se bavi sportom on najbolje zna što znači biti u prvoj ligi (bilo kojeg sporta) – mnogo odricanja i puno vježbanja
 

eMedjimurje.hr: Koji igrači su zaslužni za ovaj rezultat?

Balić: Igrači zaslužni za ovaj rezultat su: Ivan Horvat, Srećko Novak, Goran Makovec, Marijan Vinko, Mladen Dokleja, Kristijan Antolović, Damir Cilar i Nenad Balić.
 

eMedjimurje.hr: Što sada za klub u organizacijskom i financijskom smislu znači plasman u prvu ligu?

Balić: Kao i do sad natjecanje u prvoj ligi isfinancirati ćemo sami, a što se organizacije tiče ona je ista kao i prijašnjih godina. Obzirom da imamo dosta žena u klubu sljedeće ćemo godine najvjerojatnije i njih uključiti u natjecanje.

eMedjimurje.hr: Koliko je trenutno članova u klubu, gdje i kako organizirate treninge?

Balić: U klubu momentalno ima oko šezdesetak članova. Naše klupsko igralište u Svetom Martinu ima prekrasnih 9 rupa koje su se još ljepše uklopile u ambijent gornjeg Međimurja. Tu je i prvoklasno vježbalište pa svi članovi mogu odraditi kvalitetan trening samostalno ili pod nadzorom naših trenera Srećka Novaka i Gorana Makovca.  Važno je napomenuti da imamo mladog igrača Lovru Horvata iz Donjeg Kraljevca koji postiže zavidne rezultate na nacionalnim i internacionalnim turnirima.

eMedjimurje.hr: Škola golfa je jedan od načina na koji želite ljude privući ovome sportu.

Balić: Škola golfa za mlađe uzraste se održava jednom tjedno tokom cijele godine, a za vrijeme kraćih školskih praznika svaki dan.  Jedan dan u mjesecu rezerviran je samo za dame – ladies day.  Zainteresirani su dobrodošli.

 
eMedjimurje.hr: U kalendaru rada za proteklu godinu imali ste čak 25 turnira. Je li sve prošlo po planu?
Balić: Da, sve je odrađeno kako je planirano. Velik dio turnira iz našeg kalendara nije strogo za skidanje hendicapa, već je to jedno druženje i takmičenje u klubskom okruženju.

 
eMedjimurje.hr: Golf glasi kao skup, gospodski sport. Je li to dosita tako?

Balić: Golf je kao i svaki sport. Važno je što te zadovoljava, koje ambicije i mogućnosti imaš.

 
eMedjimurje.hr: Kakve su želje i ciljevi za 2013. godinu?

Balić: Želje su povećati člansto, animirati nove ljude i uvesti ih u svijet ovog prekrasnog sporta, a cilj je da ostanemo u prvoj ligi i da završimo na što boljoj poziciji.

Našim golferima čestitamo na ulasku u prvoligaški rang i želimo puno uspjeha u radu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije