Odbojkaši Centrometala poraženi od Mladosti

Odbojkaši Centrometala i drugi put su poraženi ovaj tjedan na gostovanju sa 3:0. Nakon Siska ovaj put od njih su bili bolji i Mladostaši.

Na početku susreta poveli su domaći sa 8:3. No Centrometal pomalo sustiže prednost i prvi put je nerješeno kod 13:13. Nakon toga črečanski klub vodi sa 15:14. Ali tad lošim prijemom gostiju domaći dobivaju pet poena prednosti. Smanjili su Međimurci na dva poena razlike ali više od toga nije išlo, set završava 25:20 za domaćina.

U drugom setu opet prednost domaćina na početku od 6:3. Potom je prednost povećana na pet poena razlike i zadržana do kraja seta opet za 25:20.

Kad su u trećem setu domaći poveli 16:11 činilo se da će brzo kraj. No Centrometal dobiva pet poena zaredom i izjednačuje. Kasnije su Međimurci i poveli sa 19:18. Kod vodstva Centrometala 21:20 suci sude spornu loptu u korist Zagrebčana, Međimurci prigovaraju pa zbog žutog kartona još dobivaju i kazneni bod.  Sve je to išlo na ruku Mladostašima da završe set u svoju korist sa 25:23 i osvoje sva tri boda.

U momčadi Centrometala zbog ozljede opet nije mogao nastupiti prvi tehničar Gotal, a ostali igrači koji jesu nastupili nisu imali svoj dan. Ovim porazom pali su na peto mjesto prvenstvene ljestvice. Ipak, činjenica je da imaju samo tri boda manje od drugoplasirane Murse.

Sad slijedi zimska stanka, a prvenstvo se nastavlja 26. siječnja domaćom utakmicom sa Rovinjom. Do kraja prvog dijela natjecanja uz tu utakmicu igraju još u Osijeku i kod kuće sa Vukovarom. Nakon toga će se liga podijeliti u dva dijela po četiri ekipe, uključuje se i Kaštela koja igra Interligu. Prve četiri ekipe će se boriti za mjesta 1 do 4 u doigravanju, a ostale četiri za mjesta 5 i 6 u doigravanju i ostanak u kvalitetnijoj skupini prve A lige slijedeće sezone. Sa ova dva poraza umanjeni su izgledi da bi mogli do prva tri mjesta, ali opet u nastavku igrači Centrometala sami odlučuju o svojoj sudbini.

U slučaju da ne uspiju ući među prve tri ekipe prenose se bodovi iz međusobnih susreta sa konkurentima, a tu Centrometal odlično stoji obzirom da imaju veliku prednost pred Rijekom i Vukovarom. Tako bi Centrometal ovako ili onako svakako trebao ove sezone do doigravanja.

HAOK  MLADOST –  OKM CENTROMETAL  3:0 (20,20,23)

Zagreb, Dom odbojke, gledatelja 50

Suci: Ramić, Pavičić (oba Sisak)

Mladost: Čičković, Marino Marelić, Darko Nojić, Mudrovčić, Marko Marelić, Sedlaček, Mrakužić, Martinko, Šmitlehner, Peterlin, Zimakijevič, Bingula (trener Željko Nojić)

Centrometal: Kovač, Palinkaš, Puđa, David, Vincek, Petran, Tomica Posavec, Marin Posavec, Kurteš, Makarov, Križanović (trener Kirić)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije