Vijesti / Sport
Sport
PALA ODLUKA Ništa od Eura 2020.: UEFA odgodila turnir i zakazala novi termin
Luka Stanzl/Pixsell

MJERE OPREZA

PALA ODLUKA Ništa od Eura 2020.: UEFA odgodila turnir i zakazala novi termin

Euro je odgođen za ljeto 2021. godine (11. lipnja), a ostavi li nas koronavirus napokon na miru, državna prvenstva će se nastaviti tijekom proljeća i protegnuti sve do kraja lipnja

Finale Lige prvaka je zakazano za 27. lipnja, a završni okršaj Europske lige za 24. lipnja 2020. Ispred čelnika UEFA-e je sada nezahvalna zadaća premještanja rasporeda, puno je upitnika gdje će se i kada neka natjecanja održati (primjerice, moglo bi doći do definitivnog otkazivanja Svjetskog klupskog prvenstva), ali o tome ćemo saznati više narednih dana kada upravo osnovane radne skupine izađu s prijedlozima i nacrtima. 

O novostima se oglasio i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker. Prenosimo njegove riječi:

- Smatram da smo donijeli jedinu razumnu i prihvatljivu odluku u ovom trenutku te mi je drago što smo se oko toga svi složili. Naravno da nam je žao što neće biti nogometnog spektakla kojem smo se svi radovali, ali apsolutni prioritet je sada borba protiv koronavirusa i u tome smo pokazali jedinstvo i odgovornost - ljudski životi su na prvom mjestu. Od srca se nadam da ćemo relativno uskoro pobijediti ovu pandemiju i vratiti se normalnom životu te sam siguran da će nam tada nogomet pomoći u vraćanju veselja, pozitive i osjećaja zajedništva u naše živote - izjavio je. 
 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!