NOGOMET

2. HNL Međimurje opet razočaralo, mršavi bod sa Solinom

Nogometaši Međimurja razočarali su novim domaćim nastupom i u tri su proljetna prvenstvena kola osvojili tek jedan mršavi bod.

U 19. kolu 2. HNL Međimurje i Solin odigrali su 1:1. Čakovčani su usprkos lošoj igri stvorili dovoljan broj prigoda da mirno privedu utakmicu kraju, bili su slabi u realizaciji i po nepisanom pravilu primili su gol u posljednjim minutama susreta te su gosti sretno i spretno odnijeli jedan bod kući.

Prvo poluvrijeme bilo je loše s malo prigoda. Krenulo je žustro jer je već u prvoj minuti domaći igrač Knezović dobio žuti karton, a u 2. minuti dvojbena situacija je li bio kazneni udarac za Čakovčane. Nakon toga smiraj pa u 20. minuti Brcković puca pored gola i u 22. minuti gostujući vratar Bender brani njegov udarac.

Ipak Međimurje dolazi u vodstvo u 35. minuti. Ikić je ubacio, Šimičić iskoristio prostor koji je imao i poslao loptu u mrežu za 1:0.

Koliko su gosti bili jalovi pokazuje podatak da su tek u 53. minuti prvi puta pucali u okvir gola što je Koprić lako obranio. U 55. minuti panika u čakovečkoj obrani, lopta je ubačena iz kornera i u petercu Međimurja Solinjani imaju loptu koja na kraju završava u korneru.

U 64. minuti puca Brcković, gostujući vratar Bender odbija loptu na koju dolazi Ivančić i prigodu koju je teže promašiti nego pogoditi ne zna pretočiti u gol. U 68. minuti odlična lopta u prostor i još jedna prigoda domaćina, no opet goste spašava Bender.

I kad ne postignete pogodak onda ga dobijete. Međimurje gubi loptu na sredini terena. Romario Matova odigrava dupli pas i puca s više od 25 metara. Više plasirana lopta po sredini gola prevarila je loše postavljenog Koprića i susret završava 1:1.

Damir Lepen Jurak: ‘Potpuno nerealan rezultat’

Nakon utakmice trener Međimurja Damir Lepen Jurak je rekao: ‘Po meni potpuno nerealan rezultat s obzirom na pokazano na terenu. Frustrirajuće djeluje da su jednim udarcem došli do boda. Imali smo puno, puno prigoda u drugom poluvremenu kroz tranziciju da to riješimo, ali na žalost nismo uspjeli u tome i normalno da nismo zadovoljni ovim bodom.’

O gostovanju u Vinkovcima Jurak je dodao: ‘Moramo se dobro pripremiti i vratiti na pobjednički kolosijek.’

Ivan Bubalo: ‘Više sretno nego spretno došli smo do boda’

Trener Solina Ivan Bubalo nakon utakmice je izjavio: ‘Zadovoljni smo bodom, došli smo do njega više sretno, nego spretno kako se kaže. Domaćin je za nijansu bio bolji protivnik i imali su više zrelih šansi. Na našu sreću nisu ih iskoristili drugo poluvrijeme. Mi smo tražili pogodak, na sreću postigli smo ga. Bod će nam puno značiti u daljnjem tijeku natjecanja. Odigrali smo dvije utakmice u gostima i nemamo poraz i to nešto znači. Nama je svaki bod zlata vrijedan.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije