SVETA MARIJA

SRK KLEN 2019. godinu imaju po čemu pamtiti

Bili su sudionici Svjetskog klupskog prvenstva. Imaju državne reprezentativce. Antuna Kedmenca je na čelnoj poziciji naslijedio Petar Komorski.

Poznati međimurski ribolovac, čelnik SRK Klen Sveta Marija, Antun Kedmenec od nedjelje 1. ožujka, kada je održana Godišnja izborna skupština, više nije čelni čovjek Klena. Na toj ga je funkciji zamijenio Petar Komorski, birana su dva dopredsjednika Dragutin Peter i Darko Kolarić, tajničke poslove će obavljati kao i do sada Mario Fundak, a uz njih skupština  je izabrala i deveteročlani Upravni odbor.

Prije izbornog dijela čuli smo sva potrebna izvješća koja su jednoglasno prihvaćena. Antun Kedmenec, govoreći o minuloj godini, pobrojao je sijaset aktivnosti, odnosno uspješnih koraka koje su u radu napravili, a napravilo je to 169 ribolovaca koliko ih je bilo učlanjeno u klub. Posebno su istaknute tradicionalne manifestacije po kojima je klub poznat, a to su: Međimurska pastrva, Svetomraski trkački kross, Natjecanje prijateljstva, a posebno Ljeto ribe uz Dravu te natjecanje prijateljstva Drava nas spaja.

Posebno je istaknuo kako je natjecateljska seniorska ekipa koja je iz Međimurja sudjelovala na Svjetskom prvenstvu. Zahvalio je svima koji su ugradili dio sebe u klupska postignuća, a posebno roditeljima koji pomažu i vode brigu o djeci na natjecanjima. Zahvalio je donatorima i sponzorima kluba te medijima koji prate njihov rad, odnosno postignuća.

U ime Natjecateljske komisije rezultate kluba je prezentirao Dragutin Kedmenec. Kazao je kako su natjecatelji Klena u 2019. godini, što ekipno, što pojedinačno, sudjelovali na 54 natjecanja ili utakmica. Od toga broja 16 ih je bilo za Kup HŠRS, Prvenstvo saveza ŠRD MŽ 34 natjecanja, Prvenstvo HŠRS 28 natjecanja i Međunarodnih natjecanja je bilo 6.

U natjecanju za Kup Saveza ŠRD MŽ najbolji su bili juniori koji su  bili  prvi. Kadeti, kadetkinje i seniorke su bile druge, a seniori treći. Svi su oni izborili plasman za daljnja natjecanja pa su seniorke u završnici bile pete od 16 ekipa, seniori sedmi od 15 ekipa, kadeti sedmi od 18 ekipa, kadetkinje pete od 14 ekipa. Potonje dvije ekipe su se natjecale na Sletu kadeta, a ostale na Zoni.

Govoreći o Prvenstvu HŠRS seniori su ekipno kroz 17 kola zauzeli 7. mjesto od 12 ekipa, a seniorke 5. mjesto od osam ekipa. Pojedinačno, od 26 natjecateljica Natalija Žganec je zauzela 4. mjesto pa će nastupiti za reprezentaciju Hrvatske na Svjetskom prvenstvu. U Ligi mladeži HŠRS Sara Strbad bila je 5. izborila je plasman u reprezentaciju Hrvatske.

U ekipnom prvenstvu Saveza ŠRD MŽ seniori su bili šesti od devet ekipa. Kada je bilo riječi o međunarodnim natjecanjima, posebno su istaknuti njihovi članovi reprezentativci. Na Svjetskom prvenstvu mladeži U20 (Španjolska) bila je Sara Strbad, dok je na Svjetskom prvenstvu za seniore (Srbija) iz kluba su u reprezentaciji bili Igor Mihalac i Mihael Pongrac.  

Kedmenec je s ponosom istaknuo kako će ove godine u reprezentaciji naše države klub imati dvije reprezentativke. Sara Strbad će se natjecati za U20 u Mađarskoj, a Natalija Žganec će sa seniorkama biti  na Svjetskom prvenstvu u Nizozemskoj.

U ime Općine  Sveta Marija skupu se je obratila općinska načelnica Đurđica Slamek, a skup su pozdravili i predstavnici srodnih društava iz Križnice, Draškovca, Donjeg Mihaljevca, Donje Dubrave i Kotoribe.

Na kraju su najzaslužniji nagrađenim prigodnim nagradama, a dobili su ih: Ivana Pozdrec, Sara Strbad, Luka Pozderec, Marko Golubić, Dino Slaviček , Leon Mandlin, Karlo Mandlin, Natalija Žganec Lana Komorski i Lana Kranjec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije