Krešimir Štrukelj: “Najviše smo ponosni na naše mlade streličare”

Streličari Katarine Zrinske i ove su godine pohodili brojne turnire na kojima su se okitili mnogim medaljama. Kako idemo kraju godine pitali smo Krešimira Štrukelja kako se radi u našem čakovečkom streličarskom klubu.

eMedjimurje.hr: Godina nam je pri kraju, kakvi su bili rezultati SK Katarina Zrinski? Koji rezultat biste u ovoj godini izdvojili kao najznačajniji?

Štrukelj: Najznačajnije rezultate smo ostvarili na državnim prvenstvima s mlađim streličarima,   a isto tako i sa seniorima gdje smo u seniorskoj kategoriji ekipno osvojili dva naslova prvaka države te jedan naslov viceprvaka i jednu brončanu medalju i tu smo jedini klub koji ima više ekipa. U pojedinačnim nastupima među seniorima imamo jednog prvaka države te po jedno drugo i treće mjesto. Najviše smo ponosni na naše mlade streličare gdje u mlađim kategorijama imamo pet ekipa koje su osvojile državno prvenstvo te po jedno drugo i treće mjesto, dok u pojedinačnim nastupima imamo pet državnih prvaka, četiri viceprvaka te četiri brončane medalje.

eMedjimurje.hr: Kod vas je aktualna dvoranska sezona. Gdje ste do sada bili na natjecanjima i kakav je plan do kraja godine?

Štrukelj: Do sada smo bili na turnirima u Novom Marofu, naš domaći u Maloj Subotici, u Sloveniji – Postojna i ovaj zadnji u Sisku na kojima smo ostvarili dobre rezultate te osvojili pregršt medalja u svim dobnim skupinama od djece 12 godina do veterana. Nekima su to bila prva iskustva na turniru, neki su otpucali osobne rekorde, a ja sam otpucao norme za nastup na Europskom prvenstvu.

Do kraja godine imamo još jedan turnir u Varaždinu, a iduću godinu započinjemo s našim turnirom u Čakovcu nakon kojeg su još dva turnira. Za kraj sezone imamo državno prvenstvo koje će biti održano početkom ožujka u Varaždinu na kojem mogu nastupiti samo streličari koji imaju ostvarenu normu.

eMedjimurje.hr: Osim što ste sudionici turnira bili ste i organizatori turnira. Koje turnire ste ove godine organizirali i koliko ste zadovoljni njima?

Štrukelj: Svake godine organiziramo četiri do pet turnira, to su vanjski turniri – za Dan Županije te na Čakovečko proštenje Porcijunkolovo i dvoranski turniri u Čakovcu i Maloj Subotici. Svi naši turniri su međunarodni jer su nam stalni sudionici Slovenci, Bosanci i Mađari. Pošto imamo velikog višegodišnjeg iskustva sa organizacijom turnira, izuzetno smo zadovoljni mi kao organizatori kao i svi streličari koji nam se uvijek vračaju što je potvrda da svih ovih godina dobro radimo. Nama je organizacija ovih turnira jako bitna jer se naši mladi i novi streličari tako puno lakše priviknu na natjecanje.

eMedjimurje.hr: Koliko streličara je trenutno u klubu, gdje trenirate, kako izgleda radni streličarski tjedan?

Štrukelj: U klubu trenutačno imamo 42 licencirana natjecatelja svih dobnih skupina. Ljetni dio sezone treniramo na terenu bivše vojarne, a zimski dio sezone u dvorani GOC. Kad je zimska sezona imamo tri treninga na tjedan, a za vrijeme ljetne sezone imamo četiri treninga na tjedan, plus što stariji i malo bolji natjecatelji treniraju i svaki dan – prema potrebi pojedinca.

eMedjimurje.hr: Ima li interesa kod mladih za streličarstvo, koliko imate mladih članova?

Štrukelj: Interesa za streličarstvo ima dovoljno, a u zadnje dvije godine posebno, pa tako trenutno u klubu imamo 30-tak mladih streličara. Njima posvećujemo posebnu pažnju jer smo svjesni da je danas bitno mladima dati kvalitetan sadržaj, a  posebno u sportu. Da ne lutaju po kafićima i ulici nego da stječu radne navike i da mogu svoju energiju usmjeriti u nešto pozitivno baveći se sportom. Svaki sport je izuzetno bitan za mlade s time da je u streličarstvu dodatno naglašeno disciplina i samokontrola jer ako želite biti dobar streličar morate imati potpunu kontrolu nad svojim tijelom i umom. Tako da skoro nitko od naših članova ne puši i ne konzumira alkohol, a o drogi da i ne govorim, mada o svemu tome razgovaramo i mladima pokušavamo prikazati pravu sliku što se dobiva a što gubi sa tim porocima. Svi oni moraju znati koje su posljedice konzumiranja takvih stvari, a mi stariji i svojim primjerom ih pokušavamo uvjeriti da je život bez tih poroka puno lakši, bolji i kvalitetniji.

eMedjimurje.hr: Bili ste jedan od kandidata za Olimpijske igre u Londonu. Kako ste tu zadovoljni svojim učinkom? Hoćete li probati i u nadolazećem olimpijskom ciklusu doći do Olimpijade?

Štrukelj: Da, računao sam na jednu kvalitetnu kvalifikacijsku sezonu za Olimpijske igre, ali sve se srušilo zbog lošeg stanja u streličarskom Savezu i na kraju nisam ni otišao na kvalifikacije koje su bile dva puta ove godine. Ali srećom situacija u Savezu se konačno normalizira, dobro treniram i imam dobre rezultate sad u dvoranskoj sezoni pa se koncentriram na dolazeće Europsko prvenstvo. Ako budem do slijedeće prilike za Olimpijske igre još uvijek u dobroj formi sigurno ću dati sve od sebe da se pokušam plasirati na tu najveću i najznačajniju priredbu sporta.

eMedjimurje.hr: Koliko pratimo rezultate trenutno lovite norme za Europsko prvenstvo u Poljskoj. Kako ste prošli do sada, što vas još čeka da biste došli do Poljske?

Štrukelj: Trenutno sam ostvario tri rezultata preko 580 krugova od mogućih 600 što je sasvim dovoljno da se plasiram na predstojeće Europsko prvenstvo. Sada slijedi još jedan turnir koji treba otpucati maksimalno ozbiljno, a onda je pauza od mjesec dana kroz nadolazeće Božićno Novogodišnje praznike. Tu pauzu između turnira ću iskoristiti za jedan mini ciklus priprema, da još malo poboljšam tehničku izvedbu i pokušam napraviti još jedan krug više od 584 za novi državni rekord. Jer treba prvo pobijediti sebe, to je u našem sportu najveća borba, a onda je sve lako moguće.   

Streličarima čestitamo na uspješnom radu s mladima i izvrsnim rezultatima svih kategorija u odlazećoj nam godini, a u 2013. želimo neka nastave svoj uspješan niz još boljim rezultatima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije