Senzacija u polufinalu kupa regije hrvatske: MNK Grandy izbacio prvoligaša!

Pred prekrasnim i nikad viđenim ambijentom u jednoj službenoj utakmici u malosubotičkoj dvorani u kojoj se okupilo oko 250 gledatelja, malonogometaši hrvatskog drugoligaša MNK Grandy-a ostvarili su povijesnu pobjedu u polufinalu malonogometnog kupa regije sjever savladavši i izbacivši iz daljnjeg takmičenja nakon izvođenja šesteraca ponajbolju hrvatsku malonogometnu ekipu Alumnus iz Zagreba. Alumnus se trenutno nalazi na trećem mjestu 1. HMNL, a gdje je stigao zahvaljujući pobjedi u posljednjem odigranom kolu nad sjajnim Nacionalom. Može se reči da je trener Mićo Martić nadmudrio Roberta Grdovića, ali ipak Martić nije uspio nadmudriti Nikolu Goričanca te požrtvovnost i zajedništvo koje je pokazao MNK Grandy.

Igrači Alumnusa u Malu Suboticu došli su u punom sastavu, ostavivši u Zagrebu tek još nedovoljno spremnog nakon ozlijede Capara i vratara Jukića. Igrači Grandya uspjeli su zaustaviti i Hrvoja Penavu, najboljeg strijelca 1.HMNL koji na jučerašnjoj utakmici nije postigao pogodak, kao i najboljeg igrača i hrvatskog reprezentativca Matiju Đulvata! Trener Alumnusa Mićo Martić kao da ni sam nakon utakmice nije mogao vjerovati da je momčad Grandya bila sposobna odigrati ovakvu odličnu utakmicu i preokrenuti rezultat sa 1:3 na konačnih 4:4.

Već u 1. minuti vratar Marčec sa svoje polovice proigrava Fažona koji je izvrtio gostujućeg vratara Modrušana i zabio za 1:0! Slijedi odličan udarac Vukovića kojeg vratar gostiju zaustavlja. Gosti u 3. minuti nakon izgubljene lopte domaće ekipe poravnavaju rezultat na 1:1. Odličan dva udarca uputio je Hruško koje odlični gostujući vratar zaustavlja, dok treći nakon loba odlazi iznad gola. U 7. minuti Cirkvenčić i Gorupić pucaju pored gola dok minutu kasnije nakon proigravanja Vukovića, Hruško se našao u stopostotnoj prilici koju ne uspijeva realizirati.

Odlični na ovoj utakmici i uz Fažona sigurno najbolji igrač na utakmici Vuković puca tik pored vratnice. U 10. minuti Fažon puca sa sredine želeči lobom iznenaditi istrčalog gostujućeg vratara, ali njegov udarac odlazi iznad gola dok Vuković puca pored gola. U jeku velike inicijative domaćih u 11. minuti domaći igrač Hruško nespretno je pred golom zahvatio loptu koja odlazi u gol za vodstvo gostiju od 1:2. 

Igrač Grandya Vuković upošljava Oršića koji ne uspijeva iz neposredne blizine postići pogodak. U 14. minuti gostujući igrač Grbeša pogađa vratnicu dok u 16. Oršić ima priliku koju ne uspijeva realizirati. Minutu kasnije Hruško proigrava u brzoj izvedenoj akciji Fažona ali gostujući vratar brani ovaj udarac.

U posljednjoj minuti prvog dijela u izigranoj akciji Petrović proigrava Bašića koji postiže pogodak za 1:3. To je ujedno bio i rezultat s kojim se odlazi na odmor. Ostaje veliko žaljenje za brojnim propuštenim prilikama i situacijom na semaforu kad se realno stanje na terenu ne reflektira rezultatom.

U nastavku utakmice u 26. minuti Fažon proigrava Hruška koji postiže pogodak za 2:3. Odmah poslije Gorupić proigrava Oršića koji izbiva sam ali je neprecizan dok dvije minute kasnije gosti preko Matoševića u jednoj akciji imaju dvije prilike ali je Marčec nesavladiv.

Minutu kasnije Cirkvenčić puca ravno u vratara dok u 32. minuti Oršićev udarac ponovno vratar brani dok Fažon promašuje veliku priliku. U 35. minuti erupcija oduševljenja kada je Vuković preciznim udarcem poravnao rezultat na 3:3!

Još se slavlje gostiju nije stišalo, a gosti preko Bašića preokreću rezultat na 3:4. Trener gostiju Mićo Martić kako bi čuvao loptu i “ukrao” vrijeme, vadi vratara i u igru stavlja golmana – igrača, što se kasnije pokazalo ne baš dobrim potezom za njih. Vuković je uspio presječi loptu te minutu prije kraja nakon prekršaja sudac Ćosić pokazuje na deseterac zbog 6. akumuliranog prekršaja. Vuković sigurno uzima loptu i izvodi ga te poravnava rezultat na 4:4 i izaziva erupciju dvorane! Do kraja utakmice gosti su pokušavali igrati presing i postići pogodak, ali je kraj utakmice završio izjednačujućim rezultatom te se pristupilo izvođenju šesteraca.

Udarci sa šest metara:

4:5 Penava
Udarac Vukovića –vratar Modrušan brani
Udarac Grbeša vratar Marčec brani
Marčec pogađa vratnicu
Petrović puca pored gola
5:5 Hruško
5:6 Brnić
6:6 Fažon
6:7 Đulvat
7:7 Oršić
7:8 Bašić
8:8 Cirkvenčić
8:9 Šagud
9:9 Valentić
Udarac Ziberija Marčec brani
10:9 Gorupić!

Gorupić postiže pogodak za prolazak u finale!

Nakon pogotka Gorupića veliko i neviđeno u ovoj dvorani slavlje i veselje domaćih igrača i navijača koji se je preselilo u Domino bar Palovec i trajalo je do ranih jutarnijh sati.

– Da nije bilo navijača i njihove podrške i zajedničkog navijanja, sigurno ne bi uspjeli pobijediti jednu od najboljih hrvatskih malonogometnih momčadi – zajedničkog su nam stava nakon utakmice pričali igrači Grandya.

U finalu hrvatskog malonogmetnog kupa regije sjever koje se igra u srijedu 19. prosinca u 20 sati u Zagrebu, na domaćem terenu MNK Fusio, bit će organiziran zajednički odlazak autobusom, a zainteresirani se mogu prijaviti u Domino baru u Palovcu. Uvjereni smo da će se tražiti “karta više” jer – Grandy piše lijepu priču i  povijest. Ne samo svoju, već i međimurskog malog nogometa.


GRANDY  10 (4)
ALUMNUS 9  (4)

MALA SUBOTICA Školska-sportska dvorana. Gledatelja 250. Suci; Marinko Ćosić i Dino Kramar. Delegat: Željko Franić (svi Varaždin).
Strijelci: 1:0 Fažon (1), 1:1 Bašić (3), 1:2 Hruško (autogol, 11), 1:3 Bašić (20), 2:3 Hruško (Hruško (26), 3:3 Vuković (35), 3:4 Bašić (35), 4:4 Vuković (39).
GRANDY: Marčec, Gorupić, Cirkvenčić, Fažon, Bastašić, Goričanec, Oršić, Valentić, Vuković, Hruško, Kolar. Trener: Nikola Goričanec.
ALUMNUS: Modrušan, Brnić, Šagud, Ziberi, Bašić, Matošević, Grbeša, Petrović, Penava, Matan, Đulvat. Trener: Mićo Martić.
Igrač utakmice: Josip Fažon.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije