ODBOJKA

ŽOK KAŠTEL Okosnice ekipa sestre Ema i Laura Frančić: ‘Uz odličan rad idu i odlični rezultati’

Ženski odbojkaški klub Kaštel djeluje s više ekipa odbojkašica, a među njima su sestre Ema i Laura Frančić s kojima smo porazgovarali.

eMedjimurje: Ema i Laura, prvo vas molimo nekoliko riječi o vama.
Ema:
Učenica sam trećeg razreda Ekonomske i trgovačke škole Čakovec. Odbojku treniram sedam godina, a početak je bio u petom razredu kad me trener Marko Obadić primijetio na školskom natjecanju te sam krenula s treninzima u ŽOK Kaštel Pribislavec
Laura: Učenica sam osmog razreda osnovne škole Belica, odbojku treniram četiri godine, a početak treniranja odbojke je započeo u četvrtom razredu kad sam sa sestrom krenula na treninge u dvoranu osnovne škole Belica u sadašnji klub ŽOK Kaštel Pribislavec.

eMedjimurje: Koje rezultate možete istaknuti od prošle godine?
Ema:
Prošle godine prvi puta sam igrala u prvoligaškom natjecanju gdje sam s ekipom ŽOK Kaštel Pribislavec odigrala odlično, a u natjecanju odbojke na pijesku u ljetnim mjesecima osvojila u juniorkom prvenstvu drugo mjesto na turniru u Ićićima te predstavlja sam Hrvatsku u Sloveniji na turniru odbojke na pijesku MEVRA U18 sa suigračicom Mirjam Varga.
Laura: Prošle godine počela sam igrati za prvu ekipu i na natjecanjima odbojke na pijesku u mlađim uzrastima. Osvojila sam drugo mjesto s ekipom ŽOK Kaštel II i 3. hrvatskoj odbojkaškoj ligi sjever te smo se plasirale u 2. A hrvatsku odbojkašku ligu. Na mlađem kadetskom prvenstvu regije sjever osvojili smo 3. mjesto.

eMedjimurje: Koliko puta tjedno trenirate?
Ema:
Treniramo četiri puta tjedno u dvorani OŠ Belica, a za vikend igramo utakmicu. Treninzi su zahtjevni i naporni, ali uz odličan rad idu i odlični rezultati.
Laura: Treniram isto četiri puta tjedno, a za vikend igram utakmice s prvom i drugom ekipom, uz naporne treninge kroz tjedan nije problem odigrati i dvije utakmice vikendom.

eMedjimurje: Vjerujemo da su bitne podrške roditelja i trenera?
Ema i Laura:
Podrška obitelji je najbitnija, jer naši roditelji nas prate od samog početka našeg treniranja i velika nam je podrška na svakoj utakmici kad igramo.Treneru smo zahvalne što nam je dao priliku da treniramo i igramo odbojku u odličnoj složnoj ekipi ŽOK Kaštel.

eMedjimurje: Imate li slobodnog vremena, što volite raditi?
Ema:
Slobodnog vremena nemam previše, jer uz obaveze u školi i učenja napornog  treniranja i igranja utakmica vikendom nađem malo vremena za druženje s prijateljima i obitelji.
Laura: Pokušam si isto posložiti slobodno vrijeme za šetnju i druženje s prijateljima jer sam osmi razred pa su misli i učenje usmjerena na srednju školu uz treniranje i igranje utakmica.

eMedjimurje: Kakva su vam iskustva s odbojkom na pijesku?
Ema:
Treću godinu u ljetnim mjesecima igramo na turnirima odbojke na pijesku za KOP Čakovec pod vodstvom trenera Ivana Vabeca u seniorkom i juniorskom natjecanju. Sa suigračicom Ivom Bulović osvojila sam drugo mjesto na turniru Jarun 2019.
Laura: Prošle godine sam krenula igrati po turnirima odbojke na pijesku u mlađim kategorijama te skupljala iskustvo za ovogodišnje natjecanje.

eMedjimurje: Odbojkaški planovi za ovu godinu?
Ema:
Ovogodišnji planovi su odigrati što bolje za ekipu ŽOK Kaštel i plasirati se u 1. B ligi što bolje, a na turnirima odbojke na pijesku pokazati odličnu igru.
Laura: U 2020. godini mi je cilj u prvoj ekipi odigrati što više susreta, na turnirima odbojke na pijesku uz odličnu igru ostvariti neku turnirsku završnicu u mlađim kategorijama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije