prvenstvo europe u karateu

TREĆE U EUROPI Stela Horvat, Inga Grgić i Sabina Petković brončane u Budimpešti

Međimurke su opravdale povjerenje da baš one predstavljaju reprezentaciju Hrvatske!


U vremenu od 7. do 9. veljače 2020. godine u Budimpešti se održavalo 47. po redu prvenstvo Europe za kadete, juniore i mlađe seniore. Drugi dan natjecanja otvorile su ekipe u katama. U konkurenciji 13 ženskih nacionalnih ekipa naša je nastupila u provjerenom sastavu – Stela Horvat, Inga Grgić i Sabina Petković.

Novi sustav natjecanja rasporedio ih je u grupu sa Slovenijom,Turskom, Bosnom i Hercegovinom, Španjolskom i Crnom Gorom. U prvom krugu natjecanja, sigurnom izvedbom kate Gojushiho sho, kao treća ekipa, plasirali su se u polufinalni krug natjecanja. Slučajnim odabirom, u drugom krugu radili su prvi, što je veliki minus jer suci, u pravilu, čuvaju bolje ocjene za ostale ekipe, ne znajući kvalitetu njihovih slijedećih izvedbi.

Odličnom izvedbom kate Unsu, naša ekipa zauzima treće mjesto u grupi te izravno dolazi u priliku obraniti prošlogodišnju brončanu medalju iz Danske. U borbi za medalju sastale su se s drugoplasiranom ekipom iz druge skupine, Mađarskom. Bojali su se da će možda suci biti skloniji ekipi domaćina, ali prezentacija njihove izvedbe tzv. bunkai bila je neusporedivo bolja pa ni suci nisu imali težak zadatak.

– Cure vjerojatno još nisu svjesne koliki su uspjeh ostvarile ponovnim osvajanjem medalje na prvenstvu Europe. U dva nastupa na PE vratiti se s dvije medalje dokaz su kvalitete koju one imaju i koja će, nadam se, vremenom doći do izražaja i u seniorskoj konkurenciji koja ih očekuje već krajem ove godine. Izuzetno sam ponosan na ovaj uspjeh jer nije bilo lako izdržati pritisak,opravdati status jednog od favorita  i ponoviti prošlogodišnji rezultat. Još jednom čestitke curama iz Šenkovca na ostvarenom rezultatu na natjecanju najvišeg ranga.

Ovom se prilikom zahvaljujemo  svima  bez kojih ovaj uspjeh ne bi bio ostvaren: Općina Šenkovec, Body building i fitness klub Aurora Čakovec, Petcom keramika, Fizikalna terapija i rehabilitacija Horvat i Biotrening  Zagreb – rekao je trener Tihomir Grgić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije