Vijesti / Sport
Sport
BK MARLEX U Areni Varaždin ovog vikenda 'festival badmintona' - 270 igrača iz sedam zemalja
Viktorija Golubić

ADA BADMINTON LEAGUE

BK MARLEX U Areni Varaždin ovog vikenda 'festival badmintona' - 270 igrača iz sedam zemalja

ADA liga je međunarodnog karaktera u kojoj sudjeluju rekreativni igrači i igračice iz cijele regije: Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, te čak i iz Danske i Bugarske. Natjecanja počinju od 10 sati ujturo u Areni Varaždin.

U subotu 25.1.2020. godine u dvorani Arena Varaždin održati će se međunarodni turnir u badmintonu. Turnir je jedan od sedam turnira u godini koji se igraju u sklopu badminton lige pod nazivom ADA Badminton League

ADA liga je međunarodnog karaktera u kojoj sudjeluju rekreativni igrači i igračice iz cijele regije: Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, te čak i iz Danske i Bugarske.

Na turnir u Varaždinu se prijavio 271 igračice i igrača. Oni će igrati u 16 kategorija: muški pojedinačno, žene pojedinačno, muški parovi, ženski parovi, mješoviti parovi podijeljeni u 3 jakosne skupine: A, B i C, te još i D za muškarce pojedinačno.

Turnir u Varaždinu je već šesti turnir takvog karaktera. Turnir organizira badminton klub Marlex koji je, zajedno s badminton klubom Pišece iz Slovenije, osnivač ADA lige. Na prvi turnir koji je održan 2015. godine došlo je 50-tak igrača iz Slovenije i Hrvatske, dok se ove godine broj igrača popeo na preko 270, te na 7 država.

Turnire ADA lige i medijski prate sve nacionalne televizije država u kojima se turniri održavaju, te je ADA liga postala vrlo popularna među ljubiteljima badmintona. Jedna od karakteristika turnira ADA lige su i druženja koja su obavezna poslije svakog turnira kako bi se svi igrači bolje upoznali i zbližili, tako da su se u tih par godina održavanja lige rodila i vrlo dobra prijateljstva među ljudima iz cijele regije.

Ljudi koji sudjeluju na turnirima i njihovi klubovi su počeli organizirati također turnire po uzoru na ADA ligu, tako da se sve više širi duh prijateljstva i sportskog druženja što je ustvari i cilj ADA lige.

Inače, badminton je najbrži sport na svijetu, jer loptice u badmintonu postižu brzine i preko 450 km/h. Da bi se reagiralo na tako brze lopte treba i igrač biti vrlo brz i imati brze reflekse. Zbog toga je badminton jedan od fizički najintezivnijih sportova. U Evropi je najpopularniji u Danskoj, dok u svijetu azijskim državama Kini, Japanu, Indiji i Indoneziji. To je i jedan od razloga da je badminton jedan od najgledanijih sportova na svijetu, jer ja najpopularniji u najmnogoljudnijim državama svijeta.

Badminton klub Marlex i njegovi članovi pozivaju vas sve da dođete u subotu u Varaždinsku Arenu prisutvovati jednom od najvećih badminton turnira u regiji. Ulaz je slobodan.

Natjecanja počinju od 10 sati u Areni, a trajat će do večernjih sati. 

Badminton klub Marlex osnovan je davne 1995. godine, pod nazivom badminton klub KAJ. U tih 25 godina imali smo uspjehe i na državnim razinama. Imali smo igrače među prvih 8 igrača u državi.

Članovi smo hrvatskog badminton saveza, te imamo i školu badmintona za djecu osnovnih i srednjih škola. Sve informacije o klubu i školi badmintona možete naći na web stranicama kluba: http://bkmarlex.hr/

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!