Vijesti / Sport
Sport
I TO SE DOGAĐA Slučaj iz Međimurja: Trener tužio klub i izgubio jer nema dokaza da je trenirao igrače!

IZGUBIO NA SUDU

I TO SE DOGAĐA Slučaj iz Međimurja: Trener tužio klub i izgubio jer nema dokaza da je trenirao igrače!

O tome je li u stvarnosti obavljao posao trenera seniorske ekipe, nije predočio nikakve relevantne dokaze, a ne postoji ni pisana dokumentacija. Nije predložio ni svjedoka koji bi potvrdio dogovor

Nogometni trener iz Međimurja tužio je klub koji mu je, kako tvrdi, ostao dužan 1800 kuna i - izgubio. Općinski sud u Čakovcu odbacio je njegov tužbeni zahtjev. Trener tvrdi da je s klubom Pobjeda početkom 2018. usmeno dogovorio suradnju i da je na temelju tog dogovora od 1. veljače do 31. svibnja 2018. obavljao dužnost trenera, te da se obvezao plaćati mu mjesečno 2000 kuna.

Po prestanku suradnje nakon samo četiri mjeseca dogovorili su se, navodi u tužbi, da će mu klub najkasnije do kraja 2018. isplatiti 5400 kuna duga, tim više što je pristao na smanjenje svojeg potraživanja za deset posto, sa 6000 na 5400 kuna. No, kako mu je klub isplatio samo 3600 kuna, odlučio je angažirati odvjetnika. U klubu osporavaju da je tužitelj kod njih obavljao posao trenera i sve ostale navode iz tužbe.

Uvidom u dokumentaciju Hrvatskog nogometnog saveza utvrđeno je da nema podatka da je nakon svibnja 2011. bio trener bilo kojeg kluba, pa tako ni Pobjede. U nekim zapisnicima s odigranih utakmica NK Pobjede od 1. veljače 2018. do 31. svibnja 2018. naveden je kao predstavnik kluba, no ni u jednom kao trener.

O tome je li u stvarnosti obavljao posao trenera seniorske ekipe, nije predočio nikakve relevantne dokaze, a ne postoji ni pisana dokumentacija. Nije predložio ni svjedoka koji bi potvrdio dogovor. Tužitelj tvrdi da je u ta četiri mjeseca kao trener održao 36 treninga i 15 utakmica, što prvenstvenih, što prijateljskih, no ni za to nije priložio dokaze, kao ni za isplate "na ruke" od strane određenih osoba iz kluba. Općinski sud je stoga nepravomoćno odbacio tužbeni zahtjev i odredio mu da mora platiti 1000 kuna troškova postupka. 

Inače, NK Pobjeda natječe se u 2. međimurskoj ligi.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!