Badminton: Borna Vadlja srebrni na turniru u Sloveniji

Proteklog vikenda igrači Badmintonskog kluba “Međimurje” nastupili su na vrlo jakom međunarodnom turniru u slovenskim Medvodama. Na turniru je nastupilo 160 igrača iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Grčke i Bugarske.

Od naših igrača na turniru su nastupili Borna Vadlja (U11), Luka Grubić (U13) i Lino Zadravec (U15) pod vodstvom glavnog trenera Danijela Zadravca. Svoj sjajni niz odličnih rezultata Borna Vadlja nastavio je i na ovom turniru u konkurenciji do 11 godina. Borna je u svojoj skupini ostvario četiri glatke pobjede bez izgubljenog gema te osvojio prvo mjesto i prolaz u četvrtfinale.

Tamo ga je dočekao Nik Zupančić kojeg je pobijedio 21:8, 21:8, i time se plasirao u polufinale gdje je pobijedio Matica Trojanšeka rezultatom 21:10, 24:22 i tako do finala došao bez izgubljenog gema. U finalu se sastao s prvim nositeljem turnira Rokom Kuprivcem (Slo). U vrlo izjednačenoj igri tijekom sva tri gema na kraju je ipak izgubio 19:21, 21:17, 21:17, no unatoč tome osvajanjem srebrne medalje na ovom jakom međunarodnom turniru ponovno je dokazao svoj talent.

Usprkos tome što je ovo Borni bio prvi međunarodni turnir pokazao je da se može nositi i s najboljim igračima iz naše regije te iako nije osvojio zlato, nastavio je svoj uspješan niz na četiri zadnja turnira gdje je osvojio tri zlata i jedno srebro. U konkurenciji do 13 godina Luka Grubić u skupini je ostvario pobjedu i poraz u svojoj skupini i time osvojio drugo mjesto i prolazak u osminu finala gdje ga je dočekao Dino Ivčević.

Luka je odličnom igrom u vrlo izjednačenom meču pobijedio 19:21, 21:18, 21:19. U četvrtfinalu je igrao  protiv Doriana Cvijanovića i izgubio 2:0 u gemovima. U konkurenciji parova naši Luka i Borna izgubili su u osmini finala od slovenskog para Arih/Koprivc 2:0. U konkurenciji do 15 godina Lino Zadravec u svojoj skupini izgubio je od Kriveca (Slo), Schallera (Aut) i Paneva (Bul) i time zauzeo četvrto mjesto u skupini.

U konkurenciji parova, Lino je u kombinaciji sa Marinom Šućurom izgubio u četvrtfinslu od austrijskog para Vogel/Shaller 2:0. Badmintonski klub “Međimurje” ponovno je na ovako jakom međunarodnom turniru pokazao da ima kvalitetan pomladak i da se od njih u budućnosti mogu očekivati sjajni rezultati.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije