IGRAČ BRATSTVA IZ JUROVCA

IMA ‘NOS’ ZA GOL Nenad Radiković najbolji je strijelac 1. županijske lige!

Na kraju jesenskog dijela prvenstva u 1. ŽNL MNS prvi je strijelac. Prognozira i kraj prvenstva gdje se vidi na prvom mjestu, a prvak Lige će biti kotoripski Graničar.

30-godišnji Nenad Radiković igrač je NK Bratstvo iz Jurovca gdje živi sa svojim najmilijima, suprugom Milenom i djecom Lorenom i Jakovom. Lorena je učenica 3. razreda, a Jakov je učenik 1. razreda. Nenad dodaje kako je ‘malac’ i polaznik ŠN Poleta Sveti Martin na Muri gdje igra u selekciji U7. 

Nenad je član kluba koji je na kraju prvog dijela natjecanja u najelitnijem nogometnom razredu Međimurja zauzeo zadovoljavajuće sedmo mjesto – NK Bratstva iz Jurovca, a prije  godinu dana je u to vrijeme ‘ozbiljno visio’.  Danas ponosno govori kako ‘radi’ u jednom skromnom, a nadasve ambicioznom sportskom kolektivu u kojem svaki poštuje svakoga, a to je po njemu i jedan faktor uspjeha.

Do početka ove sezone Nenad je igrao u NK Donji Koncovčak, člana 2. ŽNL-zapad, a nije dvojio kada su ga na početku ove sezone pozvali u ‘njegov’ Jurovec, premda mu je porijeklo središćansko. Prihvatio je taj poziv i nije požalio. Prije svega jer se je osobno afirmirao postavši uz pomoć suigrača, kako ističe, prvi strijelac najelitnije lige MNS. 

Jesi li se tome nadao?

Nije izravno odgovorio, no sudeći po razgovoru držimo da je i to bilo za njega iznenađenje, no ostvarile su mu se želje u kojima je sanjao biti u nekoj ligi prvi strijelac. Kada kažemo u nekoj ligi, mislimo na to kako je Nenad promijenio dosta klubova, najduže je od međimurskih bio u svetomartinskom Poletu, igrao je u školama nogometa u Čakovcu, igrao je u dva, tri slovenska kluba i u jednom austrijskom anonimnom peteroligašu. U svim sredinama je bio prvi klupski strijelac, jedino je kao junior u slovenskom Ljutomeru bio prvi strijelac tamošnje Juniorske lige…

Prvi strijelac najelitnijeg međimurskog natjecanja?

– Ponosan sam i sretan. Postigao sam 20 pogodaka, šest više od mog pratitelja. Od 15 utakmica polusezone ‘moje’ Bratstvo je postiglo 41 pogodak, dakle polovica je mojih s time da dvije utakmice nisam igrao, a na svakoj utakmici sam obvezno bio strijelac kao i u Kupu MNS gdje smo daleko došli, među osam najboljih klubova Međimurja i ovdje imamo velike planove.

Nenad je po vokaciji ‘centarfor’ pa je kao takav lani za bivši klub postigao čak 54 pogotka. Prije nego ‘zagrebemo’ njegove nogometne korijene, reći ćemo kako mu je nogometni uzor Mario Mandžukić i ističe kako je od njega ‘prekopirao’ robusnost, upornost-uvijek do kraja, vjeru u sebe i da nikada ne napušta travnjak u čistom dresu. Po njemu to su argumenti koji donose uspjeh. Dodao je kako igra sve malonogometne turnire na koje stigne, zovu ga mnoge ekipe jer znaju da će s njima igrati pravi-gol igrač, a on sve to opravdava. 

Nogometni korijeni?

– Volio sam i volim svoga tatu Borisa, međimursku nogometnu legendu koji je i sa 54 godine aktivan u NK Torpedo Križovec gdje je trener i igrač, a usput i strijelac. Tata mi je bio i ostao uzor. Učio sam od njega kada sam stajao iza gola prema kojem je on napadao, najprije igrajući za središćanski Rudar – ispričao nam je te dodao kako  Mandžukić ustvari ima kvalitete njegova tate.

Bila im je želja igrati u istoj momčadi. To su ostvarili lani u Donjem Koncovčaku. I ako na različitim stranama i ligama uvijek su na vezi, na poseban način si čestitaju za pogotke, pri svakom susretu se izljube kao otac i sin, a poljupci ‘padaju’ i za pogotke. To traje godinama….

Planovi i želje vezane uz nogomet?

– Prije svega želim da Bratstvo na prvenstvenoj ljestvici bude što uspješniji, a da tome i ja doprinesem, prije svega pogodcima koji će me držati i dalje na vodećoj poziciji, a u kupu isto tako gajimo neke nade.

Što misliš o Prvoj MNL?

– Liga kvalitetnih sastava. Neizvjesna od početka do kraja…

Po tebi, tko će je osvojiti?

– Realno gledajući, kotoripski Graničar jer ima najkvalitetniji sastav i jer su puni iskustva.

O eventualnim pozivima iz drugih sredina?

– Ovisi o ponudama. Svaka prihvatljiva me može odvesti u tu sredinu- zagonetno će, a rekao je kako mu je tiha želja zaigrati za današnjeg nogometnog hrvatskog trećeligaša Rudara iz Murskog Središća. Konačno tamo je počeo tatin nogometni uzlet, a Nenad je satkan od tatinih nogometnih gena.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije