Filip Ude: “Gimnastika kao show”

U samo jednom mjesecu klubovi širom Hrvatske organizirat će nekoliko gimnastičkih turnira na kojim će nastupiti neki od najboljih hrvatskih vježbača. Jedan od takvih bio je jučerašnji Boris Pintarić kup u Sisku. To je bio prvi turnir u čast 80-godišnjem gimnastičkom sucu koji jedini na svijetu ima položenih svih 12 sudačkih ciklusa.

Domaćin turnira, ŠGK Sokol, osmislio je zanimljivo natjecanje u parovima. Gimnastičar i gimnastičarka vježbaju svoju najbolju spravu, a bodovi im se zbrajaju nakon čega odlaze u finalno nadmetanje.

Natjecanje u Sportskoj dvorani Brezovica bilo je jučer, a na istom mjestu danas (nedjelja) se održava 9. Završnica Kupa Hrvatske u C programu s više od 200 vježbača iz cijele Hrvatske.

Filip Ude: “Nastupao sam u Češkoj na takvoj vrsti turnira, odlična ideja. Idealna za privući ljude koji nemaju naviku gledati gimnastiku. A usput mogu vidjeti i hrvatske reprezentativce. To je neka vrsta showa. Trebali bi u Hrvatskoj imati više takvih, ali i svih drugih turnira. Do ove godine smo praktički imali samo Svjetski kup u Osijeku. Sada se nešto pokrenulo. U petak, 7. prosinca nastupamo u Zagrebu na sličnom showu, tu je i Slavonski brod, pa Čakovec, Split s Božićnom revijom.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije