STIGLI DO CILJA SEZONE

VIDEO I FOTO Posljednje kolo kros lige Globetka trčalo više od 200 trkača: Održano i proglašenje najboljih!

U posljednjem kolu kros lige Globetka trčalo više od 200 rekreativaca. Vladale su dobre emocije i zajedništvo sudionika, a proglašenje najboljiho održano je u Metalac Industrial baru

Održavanjem posljednjeg kola kros lige Globetka, u subotu, 9. studenog do samog je cilja stigla još jedna trkačka sezona Atletskog kluba Međimurje. Prema riječima organizatora, bila je i najuspješnija do sada!

Stazom koja opisuje čakovečku šumu Globetka u posljednjem 8. kolu za 2019. godinu trčalo je više od 200 rekreativaca. Iako je primarni cilj održavanja kros lige popularizacija zdravog načina života i važnosti kretanja, sudeći po velikom broju dobro raspoloženih trkača i odličnoj atmosferi s proglašenja, definitivno je postao pravi događaj za druženje.

>> Završno kolo kros lige Globetka i proglašenje najboljih

Nakon zajedničkog fotografiranja svih sudionika, sa startom i ciljem preko puta stadiona Mladost Čakovec održane su utrke na duljini od 3,6 kilometara, u sklopu koje su prvi put ove godine nastupili i hodači, te 7,8 kilometara.

Sudjelovali su trkači iz svih krajeva Međimurja, a bilo je i onih iz susjednih županija te inozemstva, a za njihovu sigurnost i ovog su puta brinuli članovi Gradskog društva Crveni križ Čakovec.

Rezultati utrka objavljeni su uz domjenak u čakovečkom Metalac Industrial baru, gdje su po kategorijama dodijeljene nagrade najbržim trkačima i hodačima te onima najuspješnijima u cijeloj 2019. godini. No, netom prije samog proglašenja svjetla pozornice usmjerena su na troje trkača koji su početkom mjeseca sudjelovali u najvećem svjetskom maratonu u New Yorku. Tako su se na podršci tijekom njihova putovanja svim prisutnima zahvalili Božica Horvat, Mario Dobša i Damir Šimunić, članovi AK Međimurje.

Prema ukupnom poretku u ženskoj kategoriji na duljini staze 3,6 kilometara prvo je mjesto zauzela Ana Dobša iz AK Međimurje, nju slijede Anja Jambrešić iz AK Mursko Središće te Lea Kos USR Sport za sve, dok je u kategoriji za muškarce prvo mjesto zaslužio Saša Horvat iz AK Međimurje, te redom individualci Davor Petek i Darko Okreša.

Na stazi duljine 7,8 kilometara u ženskoj je kategoriji zlatna bila Alenka Horvat iz AK Varaždin, na drugom je mjestu individualka Bojana Radovan, a treće mjesto zauzela je Anamarija Vadlja. U konkurenciji muškaraca najuspješniji bio je Andrej Hladnik iz AK Varaždin, a slijede ga članovi istog atletskog kluba Dinko Solić i Marijan Huzjak.

Atmosferu s utrke i proglašenja pogledajte u našoj fotogaleriji!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije