Vijesti / Sport
Sport
DRUŽENJE ZA KRAJ Posljednje kolo kros lige Globetka i proglašenje najboljih

ATLETIKA

DRUŽENJE ZA KRAJ Posljednje kolo kros lige Globetka i proglašenje najboljih

Osma sezona organiziranog trčanja u čakovečkoj Globetki došla je do samoga kraja.

U periodu od 2012., do sedmog kola 2019. godine, održano je ukupno 61 utrka. Broj trkača se u tom razdoblju višestruko povećao pa je tako prva sezona, koja je održana 2012. godine, završila s prosjekom od 58 trkača po kolu, a ukupno je trčalo u toj sezoni 102 trkača. Do 2018. godine prosjek je narastao na 178 trkača s ukupnim brojem od 310 sudionika u toj sezoni, dok je u 2019. godini do 7. kola prosjek bio čak 225 trkača s ukupno 390 sudionika. Sveukupno se u ovih osam godina organiziranja lige, do ovogodišnjeg 7. kola u ligu uključilo preko 780 trkača.

Posljednje 8. kolo za 2019. godinu, održat će se u subotu 9. studenoga s početkom u 14 sati, a ujedno će se osim same utrke s razmakom od otprilike sat vremena nakon ulaska posljednjih trkača u cilj održati i proglašenja najuspješnijih u ovoj sezoni. Kao i prošle godine proglašenje naboljih održat če se u industrial baru Metalac. koji se nalazi odmah do Konzuma u Zrinsko - Frankopanskoj  ulici. Prošlogodišnje proglašenje bilo je za pamćenje jer ste svi vi doprinijeli dobrom raspoloženju, a vjerujemo da će tako biti i ovom prilikom. U nastavku donosimo detaljan  program subotnjeg događanja sa satnicom.

SATNICA DOGAĐANJA

13:50 ZAJEDNIČKA FOTOGRAFIJA
Molimo sve sudionike i one koji su sudjelovali u provedbi lige da se 10 minuta prije starta okupe radi zajedničkog fotografiranja, kod šatora za prijave.

14:00 START UTRKE
Pokret na startnu poziciju kreće u 13,55 sati za trkače na 3,6 km te 5 minuta kasnije za trkače na 7,8 km. Start je 14,00 za 3,6 km i 14,05 za 7,8 km.

16:00 PROGLAŠENJE ZA 2019. U METALCU
Budući da jo ovo posljednje kolo za 2019. godinu, nakon utrke s početkom u 16,00 sati održat će se u Industrial baru Metalac i proglašenje najuspješnijih trkača po kategorijama za cijelu sezonu. Napominjemo da u krug onih koji će primiti odličja mogu ući samo trkači koji su nastupili barem na četiri od ukupno osam kola za 2019. godinu. Bez obzira na osvajače odličja, pozivamo da se proglašenju odazovu svi koji su nastupali bez obzira na participiranje u nagradama, a za to ima više razloga (obrazloženje u nastavku).

MAJICA i FOTOGRAFIJA Vrijeme od završetka utrke pa do samog čina proglašenja iskoristite i za podizanje zaslužene majice koju prema propozicijama za 2019. godinu dobivaju oni koji su nastupili na najmanje 4 kola u ovoj godini i pritom uplatili kotizaciju. Također, trkači koji su barem jednom naletjeli na objektiv jednog od službenih fotografa dobit će na poklon i svoju fotografiju. Na žalost zbog pomanjakanja vremena vaših papparaza, slike vam neće biti uručene na proglašenju već će vam biti dostavljene naknadno

DRUŽENJE prije i nakon dodjele priznanja prilika je  da se u dobrom raspoloženju počastimo za završetak još jedne uspješne, 8. po redu sezone trčanja u Globetki. Tradicija je da na ovom završnom okupljanju svi sudionici koji su željni dokazivanja u kulinarskim sposobnostima pokažu svoje umijeće i na taj način daju svoj doprinos što boljem raspoloženju. Za one koji se žele posebno iskazati molim da se obrate na ovu e-mail adresu ili na mobitel 098/573-044 (Sandra Vaser) radi informacija kojih 'artikala'nedostaje.

SVLAČIONICE  Kako biste nakon utrke na proglašenje i druženje u Metalcu  došli u što boljem 'izdanju'  na raspolaganju će vam biti svlačionice i tuševi na objektu streljane, koja se nalazi u neposrednoj blizini. Svlačionice možete koristiti i za presvlačenje prije utrke već od 12,30 sati nadalje.

VOLONTERI Samo proglašenje i druženje zahtjeva više angažmana, pa molimo da se jave oni koji neće trčati, a žele sudjelovati u provedbi  da se  jave organizatoru proglašenja Damiru Šariću 098/983-0371 ili organizatoru utrke Franji Dujiću 098/522-147.

Uz želju za još jedan uspješan nastup u Globetki, pozivamo vas da se odazovete u što većem broju i zajedno s organizatorom, članovima AK Međimurje, uživate u nama najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu - trčanju.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!