Davor Šuker: “Ja bih volio da tu bude i prvoligaša i drugoligaša”

Nakon posjeta Pušćinama u Čakovcu su konferenciju za novinare održali predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker i predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljaić.

Mato Kljaić je u svom obraćanju rekao: “Zadovoljstvo i čast mi je što je među nama predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker koji je u radnom posjetu. Imam osjećaj da rado dođe do nas, imamo jednu dobru suradnju sa savezom i predsjednikom. Sve dogovore koje smo napravili ostvarujemo i idemo u realizaciju ostalih. Bili smo u Pušćinama i nogometnom klubu koji je za vrijeme poplave imao havariju i pretrpio određene štete. Šuker je došao i obećao da će pomoći.” Kljaić je još u svom govoru istaknuo da Međimurje ima 94 nogometna kluba i da je zaposlen nogometni instruktor čime će se unaprijediti rad s mladima.

Davor Šuker se osvrnuo na posjet u Pušćine:

“Drago mi je da radim samo svoj normalni posao. Ne dolazim samo kad su izbori, obećao sam da se vraćam u bazu. Žao mi je i srce plače kad sam gledao onu poplavu, kad su bile ljudske tragedije. U Pušćinama smo prošli teren i svlačionice. Pomoći ćemo što se tiče keramike i svlačionice, sve ćemo napraviti da pomognemo. Kad sve naprave doći ćemo na jedan trening.”

Davor Šuker u Međimurje donio 200 nogometnih lopti

Šuker je još dodao o pomoći odnosno loptama koje je donirao savezu: “Ovdje smo i zbog toga da savezu podijelimo 200 lopti, a savez će odlučiti po kojem kriteriju će se lopte dijeliti. Više lopti će dobiti klubovi koji imaju više djece. Dobit ćemo lopte i od UEFE i od FIFE. Gdje god imate koji problem, uvijek su vam naša vrata otvorena.”

Šukeru je upućeno pitanje kako gleda na to da u ovom kraju nema ni prvoligaša ni drugoligaša:

“Put nije lagan u nogomet, ja bih volio da tu bude i prvoligaša i drugoligaša, ali imao ono što je tu. Trebamo gledati u budućnost i trebamo ulagati u djecu. Krovne organizacije nam nalažu da pomognemo, i UEFA i FIFA. Zato i pomažemo u loptama i s trenerom. Novac na kraju nije bitan, bitan je rad, a znam da se dobro radi u županiji. Treba čekati dugoročnija rješenja, ulaganje u djecu, ulaganje u infrastrukturu. Sad svi znamo da je vrlo lagano pričati o ekonomiji kad je kriza. Trebamo prebroditi ove krizne godine i doći će sunce na naše terene. Moram pohvaliti da ima odličnih entuzijasta, odličnih ljudi. Koliko u nogometu ulažeš u mlade, toliko će ti se za pet do deset godina vratiti.” – rekao je Davor.

Kljaić je odgovorio na pitanje za što se konkretno tražila pomoć od Šukera:

“Predsjednik zna da je naša preokupacija i orijentacija rad s mladima koji će u jednom kvalitetnom radu donijeti rezultate. Mi smo dobili maksimalnu podršku od Šukera. Kad govorim o radu s mladima mislim da je Međimurskoj županiji potreban instruktor da radi s djecom. Moramo biti i svjesni da, bez obzira na situaciju, mi imamo šest hrvatskih trećeligaša. Ako mislite da je to premalo, oprostite, ja smilim da nije. Slažem s vama da bi bilo prekrasno lijepo i divno da imamo prvoligaša ili barem drugoligaša. Gledajući u skoroj budućnosti vjerujem da će to tako biti i to s puno naših međimurskih igrača.” 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije