Vijesti / Sport
Sport
OSVRT NA 1. ŽNL Najveće iznenađenje BSK, rezultatima razočarao Graničar iz Kotoribe

NOGOMET

OSVRT NA 1. ŽNL Najveće iznenađenje BSK, rezultatima razočarao Graničar iz Kotoribe

Nakon odigranih 8. prvenstvenih kola, odnosno polovine jesenskog dijela prvenstva 1. Međimurske nogometne lige na prvenstvenoj ljestvici vodi BSK iz Belice što je svojevrsno iznenađenje.

BSK je nakon prošle sezone u kojoj je završio na sredini prvenstvene ljestvice uz trenera Vugrinca više ne brane boje kluba sedam igrača, dok su dovedeni trener igrač Piškor, Baksa, Jalušić, Dragović, Ignjić, Mehović. Trener Piškor odlično je posložio ekipu i iz utakmice u utakmicu bilježio zapažene rezultate te su Beličanci trenutno na vodećoj poziciji jedini bez poraza i zasigurno najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva.

Na drugome mjestu je Centrometal kvalitetna ekipa koju vodi odlični trener Bratković i koja je već nekoliko sezona pri samom vrhu prvenstvene ljestvice. Ekipa iz Macinca zasigurno je jedan od najozbiljnijih kandidata za naslov prvaka lige.

Na trećoj poziciji trenutno je ekipa Hodošana koju vodi trener-igrač Simon Jakšić i u kojoj bez obzira na pozne nogometne godine Zoran Strahija je  još uvijek strah i trepet za protivničke vratare. Bratstvo iz Jurovca je na četvrtom mjestu što predstavlja uspjeh prije svega zahvaljujući treneru Tinu Špilaku koji odlično vodi ekipu.

Mjesto niže je Trnovec koji je također iznenađenje, a velike zasluge za to pripadaju treneru Željku Novaku. Dubravčan je na šestom mjestu što je uspjeh za novajliju u ligi, a Trnava iz Goričana nakon prošle sezone u kojoj se borila za opstanak u ovoj igra dobro i trenutno je na sedmom mjestu.

Najveće razočaranje dosadašnjeg dijela prvenstva zasigurno je Graničar iz Kotoribe koji je predstavio prije prvenstva zvučna pojačanja koja su mu trebala donijeti i borbu za prvo mjesto, ali tri poraza i neriješen rezultat su potvrda da trenutno nešto ne štima u ekipi, a ovih su dana smijenili i trenera. Na devetom mjestu je Polet iz Pribislavca koji je nakon Podturna promijenio trenera i za novog postavio Magdalenića. I od Poleta se očekivalo više.

Jedinstvo iz Gornjeg Mihaljevca i Sloga iz Štrigove su ekipe koje imaju kvalitetu za više nego što su trenutno na prvenstvenoj ljestvici. Kraljevčan 38 iz Donjeg Kraljevca je na dvanaestom mjestu, a na trinaestom je Naprijed iz Cirkovljana koji mora kvalitetom ekipe puno bolje. Trenutno u nezavidnoj situaciji su Podturen, Spartak i trenutno posljednje plasirani Galeb. Najviše pogodaka postiglo je Bratstvo iz Jurovca, najmanje je primio Centrometal.

Lista strijelaca:
11 zgoditaka – Nenad Radiković (Bratstvo J)
7 zgoditaka – Simon Jakšić (Hodošan), Mario Novak (Naprijed), Leon Novak (Centrometal), Boris Vurušić (Bratstvo J)
6 zgoditaka – Mišo Palfi (Polet P), Dino Novak (Kraljevčan 38)
5 zgoditaka – Mario Gregurina (Graničar K), Matija Kosec (Trnovec), Ivan Deglin (Polet P), Zoran Strahija (Hodošan)
4 zgoditka – Davor Piškor, Marko Baksa (BSK), Miroslav Lovrek (Dubravčan), Mihael Ladić (Polet P), Leonard Bistrović (Trnava), Vilim Kos (Grančar K), Saša Krnjak (Jedinstvo GM), Nino Marčec (Sloga Š)

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!