Vijesti / Sport
Sport
ODBOJKA U Lepoglavi i Ivancu odigran prvi memorijal Željko Sović - Sova
Mijo Pokos

TURNIR KLUBOVA SA SJEVERA HRVATSKE

ODBOJKA U Lepoglavi i Ivancu odigran prvi memorijal Željko Sović - Sova

TURNIR KLUBOVA SA SJEVERA HRVATSKE KAO NAJAVA NOVE SEZONE

Svake godine odbojkašice klubova 3. Hrvatske odbojkaške lige, regija Sjever, skupina Sjever, pred početak ligaškog natjecanja odigraju pred prvenstveni turnir, kao svojevrsni ogled i pokazatelj snage i spremnosti ekipa za novu natjecateljsku sezonu.

Dosad je turnir bio organiziran na način da je svaka ekipa odigrala barem dvije utakmice, bez bodovanja i plasmana na turniru. Međutim, ove godine odigran je pravi turnir, u organizaciji Odbojkaškog saveza Varaždinske županije nazvao 'Memorijalni turnir Željka Sovića – Sove'

Memorijal Zeljko Sovic Sova Fotogalerija

Željko Sović (1949. -2016.) bio je dugogodišnji igrač OK Varaždina. Po završetku igračke karijere posvetio se je trenerskom radu, najprije sa dječacima i zatim sa djevojčicama. Početak ženske odbojke u Varaždinu vezan je uz njegovo ime.

Turnir je odigran u dva dana, u subotu i nedjelju, prvi dan u Lepoglavi i drugi u Ivancu u domaćinstvu tamošnjih klubova, a u organizaciji županijskog odbojkaškog saveza.

>> FOTOGALARIJA Turnira odbojkašica '1. Memorijal Željko Sović Sova'

Igralo se je u dvije grupe po četiri ekipe svaki sa svakim i zatim polufinalne utakmice, utakmice za plasman od 5. do 8. mjesta i na kraju finale i za 3. i 4. mjesto. 

Plasman ekipa bio je 1. ŽOK Ivanec, 2. OK Kitro Varaždin i 3. OK Nedelišće Elting, 4. OK Vinica, 5. OK Toplice (Krapinske Toplice), 6. ŽOK Ludbreg, 7. ŽOK Kaštel (Pribislavec), 8. ŽOK Lepoglava.

Udruga odbojkaških sudaca Varaždinske županije uoči turnira organizirala je seminar za nove odbojkaške suce i polaganje pismenog dijela ispita. Turnir je poslužio za polaganje praktičnog dijela ispita. Tečaj je uspješno završilo 12 novih odbojkaških sudaca.

Veliki broj natjecanja na području koje pokriva ovaj Savez (Varaždinska, Međimurska i Krapinsko-zagorska županije) od ranga Super lige – muški, I. B ženske lige, II. i III. lige i liga mlađih uzrasnih kategorija, bit će prilika da utvrde svoja znanja i iskale se u kvalitetne odbojkaške suce.

Trima prvoplasiranim ekipama uručeni su pehari. Svečanu podjelu priznanja vodio je Vladimir Grudenić, predsjednik ŽOK Ivanec i član IO OSVŽ,  dok je kapetanicama prvoplasiranih ekipa pehare uručila Martina Katalenić, do nedavno igračica OK Kitro Varaždina, sada trenerica u nedavno osnovanom ŽOK Kneginec, sutkinja nacionalnog ranga i glavna mentorica na tečaju za nove odbojkaške suce, kojoj je Željko Sović – Sova bio prvi trener na početku njezinog bavljenja odbojkom.

MEMORIJAL ŽELJKO SOVIĆ 'SOVA' - Kompletni rezultati i poredak turnira

 

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!