65. obljetnica NK Omladinca iz Mačkovca

NK Omladinac proslavio je u društvenom domu u Mačkovcu 65. obljetnicu kluba. Svečanu sjednicu kluba vodio je predsjednik kluba Radovan Bedić dok su na njoj prisustvovali uzvanici – Dragutin Lesar saborski zastupnik koji je bio nekad i tajnik kluba, Branko Šalamon – čakovečki gradonačelnik, Darko Jambrović ispred MNS-a, predsjednik MO Mačkovec Josip Varga, dva najstarija osnivača kluba Ignac Mikac i Stjepan Mesarić,  predstavnici ostalih sportskih i kulturno umjetničkih društava iz mjesta, članovi bivši i sadašnji  igrači, sponzori predstavnici susjednih klubova.

Izvještaj o radu kluba podnio je predsjednik kluba Radovan Bedić koji je naglasio same početke djelovanja kluba te posebno istaknuo godinu 1972. kada su juniori NK Omladinec igrali  finale juniorskog kupa hrvatske protiv juniora NK Dinamo Zagreb. Kao domaćini igrali su na starom igralištu MTČ-a i izgubili 1-5, a u uzvratu u Zagrebu na današnjem pomoćnom igralištu Hitrec-Kocijan izgubili 2-6.

Te je 1972. godine NK Omladinac Mačkovec proglašen momčadi godine u Međimurju, a igrač juniora Josip Krištofić najboljim sportašem Međimurja. Tokom 70-ih godina osvojili smo nekoliko naslova prvaka u ligama u kojima smo nastupali.

Godine 1993. klub je igrao kvalifikacije za višu ligu protiv momčadi NK Orač Petrijanec. Nakon domaće pobjede od 2-0 slijedi poraz u gostima s istim rezultatom da bi se prišlo izvođenju kaznenih  u kojima klub nije uspio proći kvalifikacije. Klub se trenutno takmiči u 3. Međimurskoj ligi i želja sviju je da osvoji naslov prvaka 3. MNL. Slijedila je predaja zahvalnica da bi klubu u obraćanju čestitao gradonačelnik Branko Šalamon u te ispred MNS-a Darko Jambrović predao prigodni poklon. Slijedila je izložba te domjenak.                                  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije