Vijesti / Sport
Sport
ZADAR Marta Novak među osam kadetkinja

STOLNI TENIS

ZADAR Marta Novak među osam kadetkinja

U dvorani Višnjik u Zadru je odigran 15. Memorijal Barba Tome Amižića na kojemu se natjecalo i petero mladih igrača i igračica iz Mihovljana i Šenkovca.

Ovaj turnir imao je dobar koeficijent za rang liste pa su se za nastup u osam kategorija prijavili gotovo svi najbolji, njih gotovo 240. Od naših predstavnika najbolja je bila Marta Novak iz STK Šenkovca, koja se u kategoriji kadetkinja probila do četvrtfinala, gdje je nakon vodstva od 2:0, s 3:2 ispala od svoje žestoke protivnice, igračice riječkih Srdoća Sene Smailji, koja je na kraju bila druga.

U kategoriji kadeta s drugoga mjesta u skupini iza pobjednika Zlatkova iz Dugoga Sela od kojega je izgubio s 3:2, u završnicu se probio član Mihovljana Matija Strbat. Tu je prošao šesnaestinu finala, a u osmini s 3:1 ispao od finaliste Lozušića iz GSTK Zagreba.

U završnicu među juniorima se prvim mjestom u skupini plasirao njegov stariji klupski kolega Noa Vresk. On je u dramatičnoj partiji šesnaestine finala preokrenuo vodstvo Splićanina Vidana i izborio osminu finala gdje je s 3:0, tijesno u sva tri seta, poražen od krajnjega pobjednika Ivora Bana iz zagrebačke Mladosti.

Juniorsku kategoriju je igrao i Strbat, ali je s jednom pobjedom bio treći u skupini, a Vresk se natjecao i među seniorima i ispao kao četvrti u skupini. Naročito raspoložene nisu bile Šenkovčanke Franka Mesarić među mlađim kadetkinjama i Ana Novak među juniorkama, koje nisu dobile niti jedan se, a tek s jednom pobjedom i trećim mjestom u skupini u juniorskoj konkurenciji iz igre je ispala i Marta Novak.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!