Vijesti / Sport
Sport
OBITELJ BALIĆ IZ STRAHONINCA Sport je njihov život: Otac i sin nogometaši, kćeri rukometašice
Privatna arhiva/Siniša Ludaš

Velika sportska obitelj

OBITELJ BALIĆ IZ STRAHONINCA Sport je njihov život: Otac i sin nogometaši, kćeri rukometašice

Ne smijemo zaboraviti i na mamu Marijanu, njihovu najvjerniju navijačicu koja sluša o sportu gotovo 24 sata na dan

Velika sportska obitelj Balić dolazi nam iz Strahoninca. Sestre Melani (22) i Klara (21) nastupaju za seniorsku ekipu Ženskog rukometnog kluba Zrinski, brat Stjepan (15) član je kadetske momčadi NŠ Međimurje – Čakovec, dok je tata Stjepan aktivni igrač u veteranima NK Strahoninec. Ne smijemo zaboraviti na mamu Marijanu, njihovu najvjerniju navijačicu koja sluša o sportu gotovo 24 sata na dan, piše Međimurska sportska mreža.

Ova obitelj je u sportu od malena što i ne čudi jer je tata bio aktivni nogometaš.

Najstarija sestra Melani rukometom se počela baviti u 3. razredu osnovne škole, a na prvim treninzima nije uspjela pohvatati osnovne korake i skok šut. Oduvijek je bila najniža u ekipi i dres joj je bio prevelik za tri broja pa su je ponekad zvali maskotom. Rukomet joj je donio lijepe uspomene, prijateljstva i puno medalja s različitih natjecanja.21-godišnja Klara također trenira rukomet kojeg je zavoljela u vrlo ranoj životnoj dobi. Prije nego je započela trenirati rukomet pratila je sestru po turnirima i utakmicama. Tada je uvidjela jednu slogu i zajedništvo među ekipom i želju za borbom i pobjedama koje rukomet nosi te je krajem 2. razreda osnovne škole krenula sestrinim stopama.Najmlađi član obitelji, brat Stjepan u nogometu je od šeste godine. Prvi klub bila mu je čakovečka Sloga koju je napustio već sa 8 godina otišavši u NŠ Međimurje – Čakovec u kojoj je i dan danas. Na prvi trening odveo ga je tata koji je svoj cijeli život posvetio najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

Melani, Klara i Stjepan ističu kako najveću podršku za bavljenje sportom imaju od obitelji i svojih najbližih. Ponekad zbog privatnih obaveza ne mogu stići na trening, ali svoj izostanak nadoknade na idućem treningu.

Sestre Balić već nekoliko sezona igraju za seniorski sastav Zrinskog, a kao najveći uspjeh ističu peto mjesto u najvišem rangu hrvatskog rukometa. Oboje ističu kako im je najveća želja plasirati se s ekipom na završnicu hrvatskog kupa te izboriti mjesto u ligi koje vodi u europska natjecanja. Klara je istaknula da se i nakon karijere vidi u rukometu te da bi željela postati uspješna rukometna sutkinja.

Stjepan ističe kako je njegov najveći uspjeh osvajanje 6. mjesta u 1. HNL za pionire te osvojene brojne medalje po turnirima. Želja mu je da postane profesionalni nogometaš.

Ovi mladi, vrhunski sportaši iz obitelji Balić na kraju razgovora poslali su poruku svim mladim sportašima, piše Međimurska sportska mreža.

Melani Balić: “Nemoj da te strah od poraza spriječi da zaigraš”

Klara Balić: “Upornost se uvijek isplati”

Stjepan Balić: ”Nikad poraz, samo lekcija”

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!