Trail Sveti Juraj na Bregu

VIDEO I FOTO U spomen na Stjepana Koraja: Ni kiša nije zaustavila trkače, trčalo čak njih 230

Na Poljoprivrednom gospodarstvu Geler u Malom Mihaljevcu danas je u prijepodnevnim satima startnu i ciljnu liniju prošlo čak 230 trkača Traila Sveti Juraj na Bregu, utrke održane u spomen na preminulog predsjednika Atletskog kluba Međimurje Stjepana Koraja.

U organizaciji AK Međimurje treću godinu zaredom održana je utrka koju je Koraj 2017. godine planirao sa svojim suradnicima, ali je nažalost nije doživio.

>> UTRKA Trail Sveti Juraj na Bregu & Memorijal Stjepan Koraj

Tako je danas stazama kojima se za svoje utrke i najbolje rezultate pripremao upravo Koraj, trčao velik broj rekreativaca i sportaša iz brojnih klubova i udruga Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije.

Kao glavni pokrovitelj, utrku je podržala i Općina Sveti Juraj na Bregu, dok su u provedbi sudjelovali i članovi Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, Udruge Sport za sve Sveti Juraj na Bregu, vatrogasne postrojbe Općine Sveti Juraj na Bregu, te Hrvatske gorske službe spašavanja – stanica Čakovec.

Program Traila Sveti Juraj na Bregu ove je godine uključivao utrku za najmlađe na 400 metara, glavnu utrku na 16,3 kilometara na koju se prijavilo stotinjak trkača te utrku građana na 4,3 kilometara koju je istrčalo njih 130. 

U cilj utrke građana prvi je ušao Mladen Ignac iz Murskog Središća, zatim Marko Novak iz Malog Mihaljevca, dok je treći bio Darko Okreša iz Brezja. Prva žena u cilju bila je Simona Jambrošić iz Varaždina, drugo mjesto osvojila je Valentina Crikvenčić iz Šenkovca, a treće Ana Goričanec iz Male Subotice.

Od onih koji su se odvažili na nešto zahtjevniju i dužu rutu glavne utrke, najbrži bio je Igor Goričanec iz Svete Marije, dok za njim slijedi Andrej Hladnik iz Preloga i Mario Špoljar iz Zaboka. Najbrža sudionica glavne utrke bila je Paula Šimunčić iz Varaždina, drugo mjesto pripalo je Alenki Horvat iz Novog Sela Rok, a treće Bojani Radovan iz Žiškovca.

Osim proglašenja najboljih trkača u ukupnom poretku na obje trke, koji su nagrađeni peharom i nagradama sponzora, dodijeljene su i praktične nagrade za 10 najboljih, na način da je postignuti rezultat množen s koeficijentom za pripadajuću starosnu kategoriju. Nakon službenog proglašenja održana je i tombola, domjenak te druženje sudionika. 

Vedru atmosferu s utrke Trail Sveti Juraj na Bregu & Memorijal Stjepan Koraj pogledajte u našem videu i fotogaleriji!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije