na stadionu Milenium

VIDEO Sretno Jurica! Speedway Grand Prix Challenge u Međimurju!

- Uvijek je poseban osjećaj voziti na svojoj stazi pred domaćom publikom; to je kombinacija ponosa, želje za pobjedom i adrenalina! - poručuje Jurica Pavlic

U subotu je jedan od najvećih motociklističkih događaja u Hrvatskoj koji se održava upravo u Međimurju, točnije u Donjem Kraljevcu na stadionu Milenium.

Speedway Grand Prix Challenge najveća je utrka u Svjetskoj motociklističkoj federaciji (FIM) koja nije pod okriljem promotora već se dodjeljuje drugom organizatoru svake godine. Desetak europskih zemalja bilo je kandidat za održavanje ove utrke, no ta čast i odgovornost pripali su stadionu Milenium gdje se vozi na jednoj od najljepših speedway staza u svijetu. Stadion broji već 14 godina postojanja te 65 utrka svjetskog i europskog prvenstva od koji su tri godine zaredom bile i utrke Speedway Grand Prix.

U subotu će se u Donji Kraljevec uputiti tisuće navijača koji će gledati borbe šesnaestorice vozača iz jedanaest zemalja kako se natječu za prva tri mjesta koja vode u Speedway Grand Prix 2020. godine.  A da je konkurencija vrlo jaka, govori podatak da su trojica vozača ovogodišnji učesnici Grand Prix prvenstva: Vaculik, Žagar i Iversen od kojih Vaculik drži visoko četvrto mjesto samo sedam bodova iza vodećeg Danca Madsena.

Žagar je trenutno 12. u poretku i do kraja sezone čekaju ga još četiri utrke u kojima bi se trebao izboriti za top 8 mjesta koja osiguravaju ostanak u svjetskom prvenstvu ili će sve karte staviti na Challenge i svoj GP nastup u 2020. godini osigurati upravo preko subotnje utrke.

Jurica Pavlic jedini je hrvatski predstavnik koji je već dokazao da se može suprotstaviti vozačima iz zemalja kao što su to Poljska, Danska, Velika Britanija, u kojima je speedway nacionalni sport i da, iako dolazi iz Hrvatske u kojoj postoji samo jedna speedway staza, velike su šanse da uđe u među najbolje na svijetu! Kapetan prvoligaša iz Poljske, kluba Start Gniezno, prvak Europe i juniorski viceprvak svijeta, sada je u najboljim godinama da se pridruži vozačima s kojima se ionako susreće na stazama diljem Europe. Samo dvadeset vožnji u kojima svaki vozač ima po pet nastupa dijeli ih do ostvarenja sna svakog vozača – Grand Prix prvenstva 2020. godine koje se vozi na nacionalnim stadionima poput Cardiffa ili Varšave gdje utrku posjeti preko 50 tisuća ljudi.

– Uvijek je poseban osjećaj voziti na svojoj stazi pred domaćom publikom; to je kombinacija ponosa, želje za pobjedom i adrenalina! Svaki start je bitan, bodovi se ne smiju gubiti, a ja ću dati sve od sebe da svoj cilj postignem, a uz malo sreće i brz motor to bi mogla biti dobitna kombinacija! – rekao je Jurica Pavlic pripremajući se za najveću utrku sezone, nakon koje putuje u Poljsku na drugu utrku playoffa koju vozi sa svojim klubom u Ostrowu u nedjelju.

Ulaznice se mogu kupiti na dan utrke na stadionu Milenium po cijenama od 90 i 110 kuna, a službeni trening je u 14:00 h za što je ulaz na stadion slobodan. Najavljeni su autobusi Nijemaca, Slovenaca, Mađara, dolaze fanovi iz Velike Britanije, Italije, Češke i Poljske što znači da će biti veoma živo i zabavno na stadionu od 16 h kada se otvaraju vrata za gledatelje. Djeca do 14 godina imaju slobodan ulaz, a vas pozivamo da posjetite ovaj događaj s prijateljima i djecom provedete subotnju večer u adrenalinu i odličnim speedway vožnjama!

Startna lista:

1.Niels Kristian Iversen (Danska)
2.Jurica Pavlic (Hrvatska)
3.Martin Smolinski (Njemačka)
4.Anders Thomsen (Danska)
5.David Bellego (Francuska)
6.Max Fricke (Australija)
7.Pontus Aspgren (Švedska)
8.Kenneth Bjerre (Danska)
9.Robert Lambert (Velika Britanija)
10.Martin Vaculik (Slovačka)
11.Peter Ljung (Švedska)
12.Matej Žagar (Slovenija)
13.Mikkel Michelsen (Danska)
14.Craig Cook (Velika Britanija)
15.Aleksandr Loktaev (Ukrajina)
16.Chris Harris (Velika Britanija)
17.Matic Ivačič (Slovenija)
18.Norbert Magosi (Mađarska)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije