Srednjeprugaši AK Međimurje uspješni u Koprivnici

Članovi Atletskog kluba Međimurje i ove su godine uspješno nastupili na uličnoj utrci u Koprivnici koja se povodom Dana Grada Koprivnice svake godine održava sredinom mjeseca studenog. Nastupe u samom centru Koprivnice šestero trkača okrunilo je sa tri medalje.

Filip Turk je bio prvi i osvojio zlatnu medalju u utrci starijih kadeta na 1200 m, Nina Dobša osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju u utrci starijih kadetkinja na 1200 m, dok je David Verli bio treći osvojivši broncu u utrci mlađih kadeta na 750 m. Odličan nastup u glavnoj utrci na 5600 m ostvario je i Martin Srša koji je prošlogodišnje deveto zamijenio ovogodišnjim petim mjestom, potvrdivši kvalitetu i dobru formu u jakoj međunarodnoj konkurenciji.

U ovoj utrci pobijedila je s osvojena prva tri mjesta mađarska “laka konjica” na čelu s Laszlom Tothom, već poznatim licem u Utrci Grada Čakovca. Da je konkurencija u Koprivnici bila jaka potvrđuje i pobjeda naše najbolje maratonke i olimpijke Lise Kristine Stublić u utrci žena na 3000 m. Na ovom natjecanju, osim već spomenutih, uspješno je nastupilo još dvoje članova AK Međimurje: Lovro Žbulj osvojivši 15. mjesto u utrci dječaka mlađih od 2002. godine, dok je senior Aleksandar Žbulj bio 18. u glavnoj utrci na 5600m.

Srša lovi normu za EP u krosu

Najboljim srednjeprugašima ovo je bila zadnja provjera pred Pojedinačno državno prvenstvo u krosu koje se održava u Vrbovcu, a na kojem će se kao i u Koprivnici boriti za odličja. Posebno važan nastup u Vrbovcu očekuje Martina Sršu koji će u konkurenciji najboljih juniora Hrvatske osim medalje, pokušati izboriti i nastup na prvenstvu Europe u krosu koje se održava u Budimpešti 9. prosinca.

Martin je na ovoj smotri najboljih europskih kros trkača sudjelovao i prošle godine u Velenju, pa bi nastup u Budimpešti još jednom bio izniman uspjeh za ovog mladog i darovitog trkača.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije