Zlato i bronca badmintonaša s međunarodnog turnira

Proteklog vikenda u slovenskim Brežicama održan je međunarodni turnir u badmintonu “Brežice Open” za igrače do 11 godina te igrače do 15 godina pojedinačno. Na turniru su nastupili i igrači Badmintonskog kluba “Međimurje” – Borna Vadlja (U11) i Lino Zadravec (U15).

U konkurenciji do 11 godina Borna Vadlja u skupini od 5 igrača ostvario je 4 pobjede uz samo jedan izgubljeni gem te osvojio prvo mjesto u skupini i prolaz u polufinale turnira. U polufinalu se sastao sa Ivanom Gotesmanom (HBK Max) te pobijedio 2:1 u gemovima što mu je osiguralo nastup u finalu. U finalu je igrao protiv prvog nositelja turnira Mihe Mastena (BK Branik).

Prvi gem je pripao slovenskom igraču 15:7, no u drugom je igra bila vrlo izjednačena, ali je Borna uspio pobijediti u produžetku gema 17:15 te izjednačiti na 1:1 u gemovima. Treći gem uz odličnu igru pripao je ponovno Borni te je na kraju slavio sa 15:12. Tom pobjedom je Čakovčanac osvojio je svoj prvi međunarodni turnir.

U konkurenciji do 15 godina Lino Zadravec u prvom kolu pobijedio je Simona Božića (BK Brežice) s 2:0. U četvrt finalu igrao je protiv Patrika Burnića i pobijedio 2:0. U polufinalu se sastao s prvim nositeljem turnira Gašparom Krivecom (BK Mirna) te izgubio 21:10, 21:16. U razigravanju za treće mjesto pobijedio je drugog nositelja turnira Domena Lonzarića (BK Branik) te time
osvojio brončanu medalju.

Ovim međunarodnim turnirom Borna Vadlja pokazao je svoj talent te nagovijestio da se od njega u budućnosti mogu očekivati veliki međunarodni badmintonski rezultati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije