Pet godina Kung fu kluba Selnica

Minule nedjelje, 18. studenog u staroj školi obilježena je 5. godišnjica Kung fu kluba u Selnici. Klub okuplja sve veći broj članova od kojih su većina s područja Općine Selnica. Oni već petu godinu treniraju ovaj sport, odnosno uče drugačije živjeti od drugih.

Učenjem borilačkih vještina, njihove aspekte i principe prenosimo u svakodnevicu života, pozitivno gledajući na okolinu, učeći od sebe i drugih. Borilačka vještina nije razbijanje, tučnjava, prkošenje na ulici, već stil života koji nam pomaže da se razvijamo kao karakterne osobe, no na žalost katkad lijepa riječ i isprika daju povod nekom drugom da pomisli kako ga se bojimo.

Kineska kultura u sebi ima duboko ukorijenjenu ideju respekta prema učitelju, starijima, općenito ljudima. Duboko u njihovoj svijesti su i red, rad i disciplina. U njihovoj je svijesti da je tjelovježba preduvjet i fizičkog i duhovnog zdravlja. Ti svi principi primjenjuju se i u klubu u Selnici.

Kung fu je tradicija, vježba se s oružjem i bez njega. Oružjem se vježba zbog tradicije i zbog tjelesne koordinacije pod opterećenjem. U goste su stigli članovi kluba Gemma  pod vodstvom majstora vještine Darka Beka i instruktora Krunoslava Tišlarića koji su i mještanima približili tu vrstu vještine.

Na kraju se predsjednik kluba Krunoslav Tišlarić zahvalio svim prisutnima, Općini Selnica, posebice načelniku Anđelku Kovačiću radi razumijevanja te potpore oko korištenja prostora u staroj školi. Svi zainteresirani mogu se javiti i uključiti u rad kluba na broj telefona 098 958 1934 ili osobno na svakom treningu koji se održava svakog utorka u 19.30 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije