Vijesti / Sport
Sport
KOP ČAKOVEC Uspješno održan Memorijalni turnir Rajko Kolarek

ODBOJKA NA PIJESKU

KOP ČAKOVEC Uspješno održan Memorijalni turnir Rajko Kolarek

Cijeli program održao se prema zacrtanom planu i prema očekivanju.

U petak su predstavnici KOP Čakovca položili cvijeće i zapalili svijeću na grobu Rajka Kolareka. Otvorenje turnira uslijedilo je u 14 sati, uz prisustvo supruge Rajka, Mirjane i kćerke Tine, prisutnima se obratio predsjednik KOP Čakovca Ivan Vabec, koji je otvorio turnir. Predsjednik gradskog vijeća Čakovca Jurica Horvat u ime grada Čakovca, koji je pokrovitelj turnira, pozdravio je prisutne i izrazio zadovoljstvo aktivnostima koje se odvijaju u klubu.

U okviru memorijalnog turnira održano je i Otvoreno prvenstvo Čakovca za ženske parove. Ženski parovi startali su u 10 sati, osam parova, koji su se kroz ukupno 14 utakmica borili za postolje. Cijelo natjecanje prošlo je u neizvjesnim borbama do zadnjeg poena, već u uvodnim borbama, dva susreta su odlučena u trećem setu.
Prvo polufinale  izborile su Iva Hranilović/Klara Škvorc i Inka Varga/Majlinda Vnuk. Mlade Iva i Klara bez respekta ulaze u susret i dobivaju prvi set, u drugom setu pak iskusnije Inka i Mailinda dominiraju i poravnavaju rezultat. Treći odlučujući set je pun uzbuđenja,  na kraju je na semaforu 16:14, Inka i Majlinda su u finalu.

Drugo polufinale je ipak manje neizvjesno jer Tamara Đolonga i Saša Novak, nakon ravnopravne borbe u prvom setu, drugi set lako dobivaju protiv Tije Budiše i Eme Frančić.

U borbi za treće mjesto Tija i Ema uspiju u vrlo izjednačenoj i borbenoj utakmici dobiti susret 2:0 protiv Ive i Klare na kojima je onaj dramatičan susret u polufinalu ipak ostavio traga. Finalni susret između Inke i Majlinde protiv Tamare i Saše šlag je na torti cijelog ženskog natjecanja.

U prvom setu očekivano kvalitetna igra s obiju strana, ipak sigurnije su Inka i Majlinda i imaju vodstvo od 1:0, nastavljaju odličnom igrom, Majlinda neugodnim servisima onemogućava kvalitetan napad i to im donosi veliku prednost od 12:6, no tada nastupa pad koncentracije, što protivnice vješto koriste i poravnavaju rezultat.

Treći set odlučuje o prvom mjestu na turniru, par Inka i Majlinda imaju prednost do pred kraj seta kada Tamara i Saša preokreću rezultat u svoju korist, imaju tri set lopte, na servisu je Inka Varga koja nema pravo na grešku, odlično servira. Vodi se ogorčena borba za pobjedu, Inka i Varga uspiju osvojiti sve poene do konačnih 16:14. 
Čestitke svim igračicama na prikazanom. Suci su i ovaj puta bili na visini zadatka. Nagrade za osvojena prva tri mjesta uručila je članica upravnog odbora KOP Čakovca, Ines Mošmondor.

Prije borbe za treće mjesto odigrana su dva revijalna susreta rekreativaca, Sportski novinari, čiji je aktivni član bio Rajac, u srazu s Kopovcima opet nisu imali sreće. Iako im nije nedostajalo entuzijazma morali su čestitati protivnicima na pobjedi, no u takvim susretima pobjeda je u drugom planu, uveličati memorijal i druženje je u prvom planu.
Muški parovi su od 14 sati, svoje snage odmjerili na drugom terenu. Šest kvalitetnih parova vodilo je bespoštednu borbu za titulu najboljeg para. Među njima su bili i bivši članovi KOP Čakovca koji su ostvarivali vrijedne rezultate u svojim nastupima, Marijan Palinkaš, Siniša i Miroslav Vabec, Alen Grošević.

Dečki su pokazali visoku kvalitetu igre u svojim nastupima, u finalnom susretu par Juras/Ivančić uspjeli su nakon gubitka prvog seta pobijediti par Vuk/Modrić. Čestitke  svim igračima na njihovim nastupima. Ove godine je cjelokupni turnir dignut na jedan viši nivo i sad  se već rade planovi za slijedeću godinu.  

 

Najnovije

Reci što misliš!