Vijesti / Sport
Sport
FOTO Nedelišće veteranski prvak Međimurja, u finalu pobijedili Vidovčan
Mladen Grubić/E.M.

PRAZNIK VETERANSKOG NOGOMETA

FOTO Nedelišće veteranski prvak Međimurja, u finalu pobijedili Vidovčan

Veterani NK Nedelišće prvaci su veteranskog nogometa Međimurja

Kada se igra finale bilo koje igre onda je to pravi praznik te igre. Takav je trebao biti u srijedu u rano predvečerje na stadionu NK Nedelišće na Tratama. Slavili su ga prvaci veteranskih liga skupina A i B boreći se za primat najboljeg u nogometnoj sezoni 2018./2019. S radošću su to učinili domaćini, dok su gosti revoltirani, razočarani, uvrijeđeni i ljuti napustili Nedelišće. Zbog čega? O tome ćemo na kraju.

Primat najboljih međimurskih nogometnih veterana zasluženo je pripao nogometašima NK Nedelišće, a  koji su u prednatjecanju do finala svladali prvake veteranske skupine Sjeverozapad NK Dubravčan iz Gornje Dubrave.

Prije početka finalnog susreta je Darko Jambrović, tajnik MNS, predao je pehar Ivanu Vidoviću, kapetanu NK Vidovčana, za osvojeno prvo mjesto u veteranskoj Skupini A MNS. Veterani Nedelišća su taj pehar dobili već u Gornjoj Dubravi, a danas su dobili onaj drugi - pehar prvaka koji je kapetanu Draganu Vibovcu uručio Mato Kljajić, predsjednik MNS.

Nedelišće veteranski prvak Međimurja, u finalu pobijedili Vidovčan Fotogalerija

Slavlje kod klupe domaćina, razočaranje, tuga i povici na prvog čovjeka MNS kod klupe gostiju. O tim povicima, gnjevu i razočaranju nekom drugom prilikom. Reći ćemo po drugi puta kako su domaći zasluženo slavili pobjedu rezultatom 2:0 ,zgodicima koje su postigli Borko u 27. minuti, nakon što je odigrao 'dupli pas' s Denisom Fegešom i izbio sam pred nemoćnog vratara gostiju Vjerana Matulina. Na 2:0 povisio je najbolji igrač susreta Dragan Vibovec kada je u kaznenom prostoru nadvisio buket igrača i golmana Matulina i udarcem glavom zakucao loptu gostujuću u mrežu.  

Zašto su domaći pobijedili? Prije svega jer su igrali taktički mudrije i zrelije. Počeli su oštro od prve minute, a Donjovidovčani im nisu znali ili nisu htjeli parirati na taj način. Bili su brži u protunapadima koji su bili opasniji, dok su gostujući išli sporo bez završnice. Ilustracije radi, oni su prvi izravni udarac na vrata besposlenog Mladena Tkalčeca uputili tek u 55. minuti, a to je bio period kada su igrali agresivnije, kada su postali hrabriji pa je Đuro Igrec dvadesetak minuta prije kraja susreta pogodio i prečku, a vratili su im to domaćini nekoliko minuta poslije.

Utakmica je bila prepuna žutih kartona za čiju dodjelu nisu postojali kriteriji pa je to dodatno ražestilo gubitnike. To bi o utakmici bilo sve. Nećemo i ne želimo pisati o djeliteljima nogometne pravde. Tko smo mi da im sudimo, da ih kontroliramo? Nažalost, nije ih kontrolirao nitko!?

Spomenut ćemo samo da je glavni sudac bio Damir Mlinarić iz Peklenice, prvi pomoćni Tomislav Čurila iz Kuršanca i drugi pomoćni Dragutin Novak iz Čakovca. Slavlju domaćina pridružio se i općinski načelnik Darko Dania. Tko su nogometaši kojima pripada duboki naklon i čestitke ?

NK Nedelišće: Mladen Tkalčec, Hrvoje Treska, Tomica Mikulić, Tomica Celinger, Bojan Zorković, Denis Fegeš, Dejan Borko, Bojan Štefulj, Tomica Florijančić, Dragan Vibovec, Tomislav Fučko, Ivica Knežević, Ivica Vizinger, Dejan Vizinger, Goran Maček, Alen Kovačić, Branko Perko i David Oreški.

NK Vidovčan: Vjeran Matulin, Dejan Knez, Vladimir Štefić, Dalibor Hujs, Danijel Nemet, Tihomir Nestić, Mladen Nestić, Ivan Vidović, Nikola Friščić, Josip Lukša, Željko Dolenec, Danijel Lukša, Zoran Matulin, Reinhard Artner, Đuro Igrec i Goran Lukša.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5947

Reci što misliš!