Streličari Katarine Zrinski na Martinjskom turniru

Protekle subote Streličarski klub “Grebengradski streličari” iz Novog Marofa  organizirao je tradicionalni međunarodni dvoranski “Martinjski turnir” na kojem je nastupilo 80 streličara iz Slovenije i Hrvatske. Streličarski klub “Katarina Zrinski” iz Čakovca i na ovom turniru bio je najbrojniji te je nastupio sa 17 streličara koji su osvojili ukupno 8 medalja.

U stilu standardog luka u kategoriji dječaka do 12 godina Ivo Maček osvojio je zlatnu, a Luka Križaić srebrnu medalju. Među kadetima u istom stilu Nino Bulat osvojio je srebrnu medalju. 

Svi ostali naši predstavnici nastupili su u stilu olimpijskog luka. Među djevojčicama do 14 godina Iva Štrukelj osvojila je broncu. U konkurenciji kadetkinja jako dobro pucala je Marija Rojko koja je nakon kvalifikacija zauzela prvo mjesto, međutim mrvica snage i koncentracije nedostajala je Mariji da u finalnom meču ide do kraja pa je na kraju ipak osvojila srebro. U ovoj konkurenciji pucala je i Regina Novak koja je na kraju bila peta.

Među kadetima odlično je otpucao Jan Siročić koji je iako mlađi, nastupio u kadetskoj kategoriji i sa rezultatom 511 krugova itekako opravdao svoj nastup a odlično se držao i u finalnim borbama, mada je na kraju zauzeo četvrto mjesto. Isto u ovoj konkurenciji pucali su Vinko Kovač koji je bio peti i Karlo Grudić koji je uz tehničke probleme na kraju bio šesti. U juniorskoj kategoriji nastupila je Vanda Kipke i osvojila zlatnu medalju.

Jako napeto i neizvjesno bilo je u seniorskoj konkurenciji gdje smo imali čak sedam natjecatelja od kojih su čak šest pucali u eliminacijskim borbama te su ostvarili slijedeće rezultate: Lovro Gradišer zauzeo je 20. mjesto, Boris Ferlin zauzima 11. mjesto, dobro je pucao i Mladen Kodba koji je na kraju bio osmi, Božidar Vurušić je pucao dobro i na kraju bio šesti, Karlo Cilar je u kvalifikacijama otpucao lijepih 547 krugova, ali u kasnijim dvobojima nedostajalo je malo koncentracije pa je Karlo na kraju bio peti.

Igor Marković je odličnim pucanjem u eliminacijama na kraju stigao do četvrtog mjesta, a sve to nadoknadio je Krešimir Štrukelj koji je u kvalifikacijama sa 581 krug uvjerljivo bio prvi i tu poziciju zadržao do kraja eliminacijskih borbi gdje osvaja zlatnu medalju. Ujedno ovim rezultatom Štrukelj je ostvario prvu od dvije potrebne norme za nastup na Europskom prvenstvu. Iduće nedjelje naši streličari putuju na prvi turnir koji će se održati u Bosni i Hercegovini.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije