Čakovec: Zanimljiv i napeti vikend u dvorani streljačkog saveza

U subotu 10. studenog u dvorani streljačkog saveza u Čakovcu bilo je izrazito zanimljivo i napeto. Naime, održavalo se III. kolo Međimurske županijske lige u nadmetanju serijskom zračnom puškom, STD zračna puška i pištolj. Velik broj natjecatelja pokazali su izuzetne i dobre rezultate, a najveća šteta što je samo jedan pobjednik jer svi su oni zaslužili pohvalu i priznanje na svoj rad i odricanje.

SK ALZAS dominirao  sa zračnim pištoljem STD – 60 hitaca za seniore

Za seniore sa zračnim pištoljem STD u pojedinačnoj konkurenciji gdje je bilo 16 natjecatelja bilo je vrlo tijesno do samog kraja. Prva petorica u razmaku od samo 6 krugova što je pokazatelj da ovdje nema favorita i tome daje još veću čar nadmetanja.

Ipak najbolji sa osvojenih 559 krugova bio je Božidar Kolarić iz SK ALZAS, do njega na drugo mjesto plasirao se klupski kolega Saša Kralj sa 558 krugova, dok je treći bio Antun Ladić iz SK Mihovil sa 556 krugova. U ekipnom poretku nije bilo iznenađenja, SK ALZAS prvi sa 1670 krugova, drugi SK Mihovil ima 1640 krugova, na trećem mjestu je SK Čakovec, a četvrtom SK Sloboda.

Zračna puška STD 60 hitaca u ”znaku” SK Zelenbor

Za seniore sa zračnom puškom STD 60 hitaca za seniore dominirali su strijeli SK Zelenbor koji su osvajanjem prva tri mjesta pokazali tko je ”gazda” sa puškom. Prvo mjesto osvojio je Karlo Vrančić (585 krugova), drugi je bio Miroslav Turk (582 krugova), dok se na treće mjesto plasirao Dragan Turk (576 krugova).

Sva trojica članovi su SK Zelenbor u konkurenciji od 10 natjecatelja. Ekipno, bez teško osvojenog prvog mjesta SK Zelenbor-a (1743) koji je konkurenciju ostavio daleko iza sebe drugi SK Čakovec(1679) i treći SK Omladinac.

Serijska zračna puška 40 hitaca i pobjeda SK Čakovec

Za seniore sa zračnom puškom – 40 hitaca bilo je 14 natjecatelja u pojedinačnoj konkurenciji. Najspretniji su bili Damir Nemec (SK Čakovec) i Sanimir Varga (SK Omladinac) s 353 krugova, dok je treći bio Antun Ladić (SK Mihovil) sa 342 krugova.

Ekipno najbolji su bili iz SK Čakovec sa 1010 krugova, ispred SK Strahoninec sa 944 krugova i SK Mihovil sa 858 krugova. U ovoj kategoriji su nastupile i četiri ženske članice SK Zelenbor. Najbolja je bila Daria Borko (378), druga je bila Nikolina Medlobi (367), a treća Kristina Medved (364).

Serijska zračna puška 20 hitaca privukla najviše i najstarijeg natjecatelja

Sa serijskom zračnom puškom sa 20 hitaca u kategoriji kadeta nastupilo je 16 natjecatelja. 181 krugova je bilo dovoljno za prvo mjesto koje je osvojio Vito Radiković (SK Čakovec), jako blizu je bio njegov klupski kolega Marcel Dvorščak sa 180 krugova i trećeplasirani Marko Cvetković (SK Zelenbor) sa 175 krugova.

Ekipno prvo mjesto je pripalo SK Zelenbor sa 515 krugova, a drugo SK Čakovec sa 512 krugova. U ženskoj kategoriji nastupile su samo 3 natjecateljice SK Zelenbor. Pobijedila je Tonka Pajnogač (183) ispred Karle Juršić (174) i Vitomire Turk (172). Kod veterana ”A” bilo je 5 natjecatelja.

Prvo mjesto osvojio je Željko Bedić (175), drugo mjesto pripalo je Zlatku Kramaru (171), a treći je bio Zvonimir Turk (163). Kod veterana ”B” sudjelovala su samo 2 natjecatelja koji su i najstariji natjecatelji. Ivan Novak na prvom mjestu (SK Strahoninec) sa 151 krugom i na leđima 62 godine i do njega klupski kolega Ivan Šimunković sa 137 krugova i titulom najstarijeg s navršenih 66 godina.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije