Roland Tomašić: “Imamo sjajnu atmosferu u klubu”

Šahisti Stridona iz Štrigove ostvarili su izniman uspjeh osvajanjem prvog mjesta u Drugoj šahovskoj ligi – centar. Sada slijedi  pokušaj da se napravi još korak više i da se uđe u viši rang. O aktualnostima u ŠK Stridon pitami smo predsjednika kluba Rolanda Tomašića.

eMedjimurje.hr: Čestitke na osvojenom prvom mjestu. Kako je za vas prošla ova sezona?

Tomašić: Hvala. Sezona je bila teška. Pogotovo za mene kao predsjednika, trenera, igrača, vozača… Sada kada smo prvi nekako mi je lakše. Ostvarili smo devet pobjeda, jedan neriješeni meč i jedan poraz. Druga ekipa je imala problema s katastrofalnim startom u trećoj ligi, ali na kraju je i to dobro završilo. Kadete je sutkinja jako oštetila i onemogućila ulazak u 1 ligu.

eMedjimurje.hr: Koji šahisti Stridona su sudjelovali u osvajanju prvog mjesta?

Tomašić: Nemeth Miklos, Vidović Saša, Vidović Mario, Trbojević Mladen, Tomašić Roland, Rubil Marko, Horvat David, Vidović Denis i Škvorc Emanuel.

eMedjimurje.hr: Kako izgleda sustav igranja u drugoj šahovskoj ligi?

Tomašić: Druga liga se igra na jednom mjestu dva kola na dan. Godinama se borimo protiv ovakvog načina igranja jer je za nas preskup i prenaporan. To pogoduje onima koji plaćaju vanjske igrače i manje puta moraju dolaziti. Na putovanje i igranje prođe i po 14 sati nedjeljom.

eMedjimurje.hr: Tko su vam tijekom sezone bili najžešći protivnici za naslov prvaka?

Tomašić:Liga nikada nije bila jača,ali ipak treba izdvojiti Bjelovar i Podravku, koji imaju kao i mi mlade ekipe i imaju vrlo kvalitetan sastav.

eMedjimurje.hr: Naslov prvaka znači uspješan kraj prvenstva, ali i početak kvalifikacija. Kakve su vam ambicije?

Tomašić: Godinama nam je san 1b liga i dat ćemo sve od sebe da taj san ostvarimo.Vjerojatno smo ponajbolji amatersko – volonterski klub u Hrvatskoj. Imamo najmlađi sastav, vrlo borben, imamo najveći prosječni rejting, što nam daje pravo da se nadamo uspjehu u kvalifikacijama. Kvalifikacije igraju Slaven Vukovar, Karlobag i Zadar.Svi imaju i po 10 puta veći proračun od nas, ali u ovom slučaju to neće biti presudno.

eMedjimurje.hr: Kakvo je općenito stanje u ŠK Stridon, kako se snalazite s financijama, koliko ekipa imate koje se natječu?

Tomašić: Imamo sjajnu atmosferu u klubu što mnogi ne mogu shvatiti.S financijama ne stojimo najbolje.Troškove smo smanjili do maksimuma.Ukinuli smo prvoligašku žensku ekipu i juniore u drugoj ligi. Valjda smo jedini nastupili s 5 ekipa u državi. Druga ekipa igra III HŠL i kadeti II ligu. U posljednjih 10 – 15 godina smo ostali bez 40-ak vrlo kvalitetnih igrača i mislim da jako dobro guramo bez njih, novaca, podrške društva. Problem je što smo godinama prerasli Štrigovu. Kada bi našli sponzora za nekoliko godina bi u svim konkurencijama bili u najvišim ligama. Nama ne trebaju posebna pojačanja već ulaganja u naše igrače. Imamo dobru suradnju sa Szombathelyem gdje igramo četvorica iz kluba i uvijek netko iz Mađarske igra kod nas. Planiramo s njima organizirati intermajstorski turnir. Uvijek se sjetim direktora Dalmacijacementa, koji mi je rekao: Mi za šahovski klub dajemo 100.000,00 maraka i imamo prvake u svim konkurencijama,a ako bi financirali nogomet, to je vreća bez dna i nije dovoljno ni milijun. E, kada bi mi našli nekoga tko tako razmišlja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije