Željko Golik: “Imamo rezultate, mladost i brzinu”

U 3. kolu 2. rukometne lige – sjever rukometašice Zrinskog pobijedile su Brod Gymnasium 27:23. Nakon treće uzastopne pobjede kratak osvrt na susret i rad u klubu dao nam je trener Željko Golik.

eMedjimurje.hr: Pobijedili ste ekipu Broda 27:23, kako je danas bilo na čakovečkoj klupi voditi susret?

Golik: Nakon dvije pobjede i danas smo očekivali isto. Trebalo je dobrih dvadeset minuta da napravimo sedam – osam golova razlike, znači da ekipa ima kvalitetu, ali i očito je tu mladost, ne mogu sa 17 godina biti fit i u formi. U tri kola imamo tri pobjede i danas smo dobili jednu ekipu koja ima prvoligaške igračice. Mi smo i dalje na svom putu sakupiti što više bodova u ligi. Već u subotu igramo doma s Ivancem, nadam se još jednoj pobjedi. Čekamo i mlađa natjecanja, mlađe kadetska liga za djecu 98./99, kadetska liga i turnir za djecu godište 96./97. i tako njih, odgajati, stvarati i ići prema naprijed.

eMedjimurje.hr: U ovom susretu u drugom dijelu Brod vam je došao u jednom trenutku na 17:16 i samo jedan gol zaostatka, no brzo ste osigurali visoku prednost nakon toga.

Golik: Čak je bilo dovoljno samo dvadeset minuta da se napravi dobra razlika. Znači ispred nas je prostor da to proširimo, to će doći vremenom dok mlade igračice stasaju. Možda da imamo jednu ili dvije starije igračice da nas prikoče u igri. No nema veze, to je mladost, krasi nas brzina i to iskoristimo za dobre i jeftine golove. Normalno, u brzini i griješimo.

eMedjimurje.hr: Kako trenirate preko tjedna s tako mladom ekipom, s obzirom na njihove školske obaveze?

Golik: Prvenstvo je malo kasno počelo, dva mjeseca smo odlično trenirali. Sad kad su malo veći napori u školi, ima izostanaka, većina djece polazi Gimnaziju. Držimo da je to ispravno pa balansiramo. Djeca prvo imaju školu, a sport im je ljubav. Pokušavamo da se nitko ne ozlijedi, a ne možemo reći da nema rezultata.

eMedjimurje.hr: Imate i glasnu podršku s tribina, kod vas nisu samo gledatelji, već i navijači.

Golik: Naravno, djeca imaju podršku svojih roditelja. No mislim da smo interesantni i širem krugu ljudi u subotu popodne. Mladi smo, trčimo, dobro se ponašamo i mislim da je to isto jedna dobra pozivnica za iduću subotu u 17:00 sati s ekipom Ivanca. Nismo mi još za prvu ligu, puno tu stvari treba napraviti. Vidite situaciju kako je loša u našoj regiji. Ne guramo se da bi imali neku ambiciju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije