Centrometal bolji od zagrebačke Mladosti

Od 2002. godine kad je črečanski klub ušao u prvoligaško društvo, što u prvenstvu, što u kupu, te što u doigravanju odigrali su 17 utakmica sa najtrofejnijim hrvatskim odbojkaškim klubom zagrebačkom Mladosti. I u svih tih 17 utakmica očekivano su kao pobjednici izlazili Zagrepčani. Sve do 18. međusobnog susreta koji je odigran u subotu u Nedelišću.

A baš ništa nije ukazivalo na takav rasplet. Centrometal je krenuo u sastavu primači Tomica Posavec i Kurteš, srednjaci Marin Posavec i Palinkaš, tehničar Gotal, korektor Križanović i libero Petran. Na drugoj strani Mladost u sastavu primači Sedlaček i Peterlin, srednjaci Zelić i Čičković, tehničar Osmokrović, korektor Nojić i libero Zimakijevič.

Od samog početka Mladost je povela. Bilo je 3:9, kasnije 8:17, 11:19, za konačnih 19:25. Malo je toga domaćim polazilo za rukom u tom prvom setu. Visok blok gostiju bilo je prevelika prepreka za črečanske igrače. Lošim prijemom domaćih otvoren je i drugi set, te su gosti u startu poveli 0:4.

Nadalje je bilo 5:10, 8:13, 12:21 za konačnih 18:25. U tom drugom setu trener Kirić umjesto Marina Posavca uvodi Kovača. To je bio prvi njegov ulazak nakon ozljede unatrag dva mjeseca. Kasnije Kirić mijenja i tehničara i uvodi Makarova. A Makarov nije niti kanio ići na zagrijavanje prije utakmice zbog teže ozljede prsta, ali je to učinio na nagovor trenera. Te je stisnuo zube i nastupio unatoč ozljedi. Što se kasnije pokazalo ključnim. U igru je ušao i Vincek umjesto Križanovića. Na drugoj strani Mladost tijekom cijelog susreta nije promijenila niti jednog igrača.

U trećem setu konačno početna prednost Centrometala od 4:2. Pri rezultatu 4:5 umjesto Vinceka u igru je vraćen Križanović i od tog trena Centrometal kreće sa igrom. Ubrzo je četiri razlike za domaće, te dotad kritična publika postaje glasni sedmi igrač domaćih. Bilo je i pet poena prednosti, a na drugom odmoru Centrometal vodi 16:12.

Nakon toga igra se poen za poen, kasnije Mladost dolazi na dva zaostatka ali domaći ne ispuštaju prednost i osvajaju set sa 25:21. Nakon toga črečanski klub sve glasnije i glasnije bodre domaći navijači, te početkom četvrtog seta Centrometal vodi 8:6, kasnije i 14:9. Pokušavali su gosti sustići prednost igrača Centrometala, ali to im nikako ne uspjeva. U bučnoj atmosferi domaći dobivaju set opet sa 25:21.

U peti set Centrometal ulazi sa prednošću 5:2. Gosti na servis Nojića okreću na 5:7 i činilo se da tu lome domaće. Ali uzvraća Kurteš na isti način servisom i sad domaći vode 9:7. U dvorani ludnica. Smješi se prva pobjeda nad Mladosti. Zadnji put je poravnato kod 11:11. Tad Centrometal stiže do 13:11, pa i 14:12. Zadnji poen dobivaju blokom za 15:12 i povijesnu pobjedu. Teško je rječima opisati veselje nakon posljednjeg sučevog zvižduka.

U domaćoj momčadi opet je najbolji bio Kurteš, ali veliki doprinos dali su i ostali igrači koji su nastupili, naročito kapetan Tomica Posavec i Makarov.

Ovom pobjedom Centrometal se nakon tri pobjede, sve sa 3:2, te bez poraza nalazi na trećem mjestu prvenstvene ljestvice. U sljedećem kolu gostuju u Rovinju.

OKM CENTROMETAL – HAOK MLADOST ZAGREB  3:2 (-19,-18, 21,21, 12)

Dvorana NCG Aton u Nedelišću, gledatelja 100
Suci: Vurušić i Žužul (oba Varaždin)

Centrometal: Kovač, Palinkaš, Puđa, David, Gotal, Vincek, Petran, T. Posavec, M. Posavec, Kurteš, Makarov, Križanović (trener Kirić)

Mladost: Nojić, Osmokrović, Zelić, Čičković, Peterlin, Sedlaček, Zimakijevič, Mrakužić, Marko i Marino Marelić, Šmitlehner, Bingula (trener Perić)

Nedelišće poraženo, Totvec slavio

U 3. kolu 2. lige centar Nedelišće je poraženo od Medicinara 3:1, a Totovec je slavio u Petrinji 3:0.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije