SPEKTAKL U DONJEM KRALJEVCU

VOZI I JURICA PAVLIC Speedway se vraća doma na Milenium, 27. travnja polufinale Europskog prvenstva

Dok praznici još traju, a proljeće nas sve više zagrijava i veseli, provedite subotu navečer s nama na stadionu Milenium uz zvuk motora, atraktivne vožnje, navijanje i dobro društvo!

Za samo nekoliko dana, 27. travnja u 19 sati, Donji Kraljevec i Međimurje ponovno postaju borilački ring speedway vozača iz čak četrnaest zemalja Europe. Motori od 500 kubičnih centimetara, bez kočnica i brzina, adrenalinske vožnje pod svjetlima reflektora te samo jedan pobjednik dovoljno je da subotu navečer s obitelji ili ekipom provedete na jednom od najljepših stadiona u Europi – Milenium u Donjem Kraljevcu.

Prva od četiri kvalifikacijske utrke odredit će najbolju četvoricu koji će se plasirati u daljnji krug natjecanja – SEC Challenge koji se održava u mađarskom mjestu Nagyhalasz 25.5., što je zadnja stepenica do finalnih utrka Europskog prvenstva koje se održavaju u Gustrowu (Njemačka), Vojensu (Danska) te Torunu i Chorzowu (Poljska).

A vozač na kojeg smo posebno ponosni je Jurica Pavlic, predstavnik domaćina koji će uz puno truda i borbe tražiti svoje mjesto u daljnjem krugu natjecanja, što neće biti nimalo lako. Prednost domaće staze velika je koliko i nedostatak, tj. želja da svojoj publici pokaže svoju najbolju formu i spremnost, ali u speedwayu dovoljna je jedna greška koja može pokvariti rezultat.

– Voziti doma uvijek je predivno, tisuće poznatih lica i poznatu stazu ništa ne može zamijeniti. Kroz cijelu utrku vozim samo pet vožnji i najvažnije je zadržati maksimalnu koncentraciju. Pozivam sve navijače i ljubitelje sporta da dođu u subotu na stadion, glasna podrška s tribina će nam trebati! – rekao je Jurica koji ove godine vozi u poljskom prvoligašu “Start Gniezno” kao kapetan momčadi.

Osim njega, imat ćemo prilike vidjeti Čeha Vaclava Milika koji je prošlo Europsko prvenstvo završio kao osmoplasirani, a u stalnoj je postavi poljskog extraligaša iz Wroclawa. Iz Velike Britanije dolazi Chris Harris, višegodišnji Grand Prix vozač koji je na hrvatskoj Grand Prix utrci 2011. godine osvojio drugo mjesto, stoga se sigurno veseli ponovnom dolasku na ovu stazu.

Rusi Kulakov i Gizatulin kandidati su za prva četiri mjesta koja i vode u daljnji krug, a čekamo imena dvojice Poljaka koji ovaj vikend voze nacionalne kvalifikacije raspored u svjetska i europska prvenstva, što samo potvrđuje moć i uspješnost poljskog speedwaya koji je apsolutno najjači u svijetu. Dolaze još vozači iz Italije, Austrije, Njemačke, Danske, Francuske, Belgije, Slovenije, Francuske, Finske i Slovačke!

Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti na www.ticket2go.hr po cijeni od 80 i 50 kuna, s time da djeca do 14 godina imaju besplatan ulaz. Speedway se vraća doma na Milenium 14. godinu zaredom; od otvorenja 2005. godine održane su ukupno 63 utrke, a vrhunac speedway sezone u 2019. godini očekuje nas 24. kolovoza kada se održava Speedway Grand Prix Challenge!

Dok praznici još traju, a proljeće nas sve više zagrijava i veseli, provedite subotu navečer s nama na stadionu Milenium uz zvuk motora, atraktivne vožnje, navijanje i dobro društvo! Vidimo se 27.4. u 19 sati na stadionu Milenium!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije