Ultramaraton “Biciklom oko Hrvatske za djecu leptire” prošao i kroz Međimurje

Od 12. do 19. listopada održana je humanitarna akcija, odnosno humanitarni ultramaraton “Biciklom oko Hrvatske za djecu leptire”, kojeg je odvozio najbolji hrvatski brdski biciklist i reprezentativac Filip Turk.

Nakon što je Filip 12. listopada s pratećom ekipom krenuo iz Samobora i biciklom napravio krug uz granicu oko čitave Hrvatske, pretposljednjeg dana akcije došao je u Sveti Martin na Muri, gdje je prenoćio, a domaćini su mu bili članovi BK Mura Avantura.

Posljednjeg dana, u petak, 19. listopada odvozio je preostalih oko 130 kilometara puta i vratio se u Samobor odakle je sve počelo.

Članovi BK Mure Avanture, ovu humanitarnu ekspediciju dočekali su aktivno, trenirajući u dvorani Toplica Sveti Martin. Filip je posjetio trening Škole biciklizma te polaznicima ispričao detalje sa svog putovanja oko Hrvatske. I ovog puta najviše je razveselio najmlađe, polaznike Škole biciklizma koji nisu propustili priliku da se fotografiraju s reprezentativcem.

Valja spomenuti da se je Filip Turk još ljetos odrekao glavne novčane nagrade osvojene na XC Eliminatoru upravo u korist Male škole biciklizma Mure Avanture i već tada pokazao lijepu gestu i osjećaj za humanitaran rad.

Filip je tako na kraju humanitarnog ultramaratona biciklom prešao oko 2500 kilometara u sedam dana. Tijekom putovanja Filip je prodavao majice, a prihod je namijenjen Udruzi DEBRA

Cilj ove humanitarne akcije je osvijestiti javnost o buloznoj epidermolizi, rijetkoj i vrlo teškoj genetskoj bolesti koja se javlja pri rođenju. Većina oboljelih su već nakon nekoliko godina osamdeset do stopostotni invalidi i njihova koža je krhka i ranjiva poput leptirovih krila te im i običan dodir stvara bolne bule, odnosno rane. Svakodnevnica oboljelih je obilježena začuđenim pogledima, previjanjima, kirurškim zahvatima te ovisnošću o pomoći, njezi i pratnji drugih osoba.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije